24 / 04 / 2024

Bursa'nın gündeminde imar var!

Bursa'nın gündeminde imar var!

Bursa Belediyeler Birliği tarafından Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesi tarafından imar çalıştayı gerçekleşti.



Bursa Belediyeler Birliği tarafından Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesi tarafından imar çalıştayı gerçekleşti.

Bursa Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; Soğanlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştaya, Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra imar müdürlüklerinde görevde bulunan teknik personel, imar komisyonu meclis üyeleri ile akademik oda temsilcileri katılım gösterdi. 

Programdan önce şehitler için saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Çalıştayın açılışın konuşan Başkan Dündar, “İmar, teknik bir konudur. Belediyelerde de çok kullanılan ve en sıkıntılı işin başında geliyor. Bu anlamda bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Düzenlediğimiz toplantılar ile hem bilgi alışverişine, hem de belediye çalışanları arasında etkileşim ve tecrübe paylaşımına katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediyelerde kurumsal hafızanın önemli olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Dündar, şu ifadeleri kullandı: “Şehrimize fayda sağlamak adına şeffaf bir şekilde çalışmalı ve bir vizyon koymalıyız. Bizler, Osmangazi Belediyesi olarak bunu en iyi şekilde yerine getiriyoruz. İnşaatı devam eden Osmangazi Meydanı, kamunun Bursa’da yaptığı en büyük projedir. Meydan, her anlamda vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak. Şehrin ihtiyacı olan otopark sorununu çözeceğiz. Osmangazi Meydanı, gerçek bir kentsel dönüşümdür. O bölgedeki çalışmalar diğer bölgelere yansıyacak. Birbirini tamamlayan projelerle şehrimizi yenileyeceğiz. Hamitler, Güneştepe ve Yunuseli’de yaptığımız imar planları sonucunda yaklaşık 290 bin kişilik şehir inşa ettik. Bu şehirle ilgili iyi bir vizyon ortaya koyacaksak, bu bizlerin omuzlarında büyüyor. Bütün sorumluluk bizim. Hiçbirimizin şikayet etme hakkı yok. İnşallah, toplantımız da hayırlara vesile olur. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum.” 

Konuşmalardan sonra Türkiye Belediyeler Birliği İmar ve Şehircilik Danışmanı Şehir Plancısı Ayşe Ünal, katılımcılara imar hakkında yaşanan son gelişmelerden ve imar kanununda yapılan değişiklikleri anlattı. Daha sonra ise çalışma grupları, tespit edilen konu başlıkları ile ilgili sunumlar yapıp sonuç raporları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gün boyunca süren toplantının oldukça verimli geçtiğini belirten katılımcılar, böyle bir ortam sunduğu için Bursa Belediyeler Birliği ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkürlerini iletti.


Geri Dön