26 / 04 / 2024

Bursaspor'a 36 dönümlük arazi!

Bursaspor'a 36 dönümlük arazi!

Yeşil Beyazlıların uzun zamandır almak için uğraştığı 36 dönümlük arazi, eski yönetici Ali Turan'ın verdiği katkılarla kulübe kazandırıldı. Anıt ağaçların yer aldığı yeni bölge kros alanı olacak.



Ülkede yaşanan kur dalgalarının etkilediği Spor Toto Süper Lig'de tüm takımlar altyapıya yönelirken, bu konuda oldukça iyi durumda olan Bursaspor, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ni geliştirmeyi sürdürüyor. Bursa Hakimiyet gazetesinde yer alan habere göre, kurtuluşun kendi öz evlatlarını yetiştirmekten geçtiğini bilen Altyapıdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Akbaş, Gençlik Gelişim Proje Sorumlusu Ümit Şengül ve Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri Ünite Sorumlusu Ramazan Köksalan'ın yoğun çalışmalar yaptığı futbolcu fabrikasının çehresi değişiyor...

<resim2>

Yeşil Beyazlılarda altyapıyla ilgili en önemli gelişme önceki gün yaşandı ve tesislerin hemen yanında yer alan 36 dönümlük arazide mutlu sona ulaşıldı. Timsah'ın eski yöneticilerinden Ali Turan'ın öncülük ettiği hamleyle 36 dönümlük arazi tam 30 yıllığına Bursaspor için kiralandı. Yeşil Beyazlıların yetkilileri de dün ilk olarak arazinin etrafını çevirerek bölgenin Bursaspor'a ait olduğunu bildiren işaretleri yerleştirdi. Uzun zamandır alınmak istenen bölgede çok sayıda anıt ağaç olduğu için Bursaspor doğaya zarar vermeden araziye bir kros alanı inşa edecek. Hatta ağaçlar da güneş ışıklarını tamamen kestiği için Timsah yazın sıcak aylarında bile yeni bölgesinde rahatlıkla kondisyon çalışmalarını yapabilecek.

<resim3>

YENİ SİSTEM GELİYOR

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde ayrıca şu anda inşaat durumu var. Yeşil Beyazlılar'ın futbolcu fabrikasında modernleşme adımları da başladı. Ana girişinde 2 adet kapısı yer alan tesislerde girişlere yeni bir sistem geliyor. Sporcuların konaklama merkezi de baştan aşağıya yenilenecek. Artık Vakıfköy'de kalacak olan gençlerin odaları 2 kişilik otel konforunda olacak.  Ayrıca güvenlik açısından da tüm koridorlarda kamera, odalarda sigara sensörü ve 1. katta bir antrenörün kalacağı özel oda bulunacak.

<resim4>

VAKIF PARK'TAN BİR ADET SAHA

Bursa'ya "Yeşil" kimliğini yeniden kazandırmak için geçtiğimiz yıllarda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Vakıfköy Spor ve Kent Parkı'nda artık sona gelindi. Burada resmi maç oynamaya müsait 2 adet saha yer alırken, Yeşil Beyazlı yöneticiler 1 sahaya da talip oldu. Henüz ışıklandırması olmayan sahalardan 1 tanesi kısa süre içinde Bursaspor'un kullanımına açılacak. Timsah bu bölgenin eksiklerini giderecek ve hem antrenmanlarını hem de maçlarını oynayacağı 1 sahaya daha sahip olmuş olacak.

<resim5>

<resim6>


FUTSAL VE KUM SAHALARI YAPILACAK

Oyuncu yetiştirme ve çıkarma konusunda Türkiye'nin bir numarası olan Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ne yeni 2 farklı saha daha kazandırılacak. Ana sahadaki tribünün arka bölgesindeki asfalt alana bir adet kum futbol sahası ve onun yanına da bir adet de futsal sahası yapılacak. Böylece Timsah'ın altyapısında bulunan sporcular farklı antrenmanlar yapma şansını da yakalayacak. 


Geri Dön