23 / 04 / 2024

Bursa'ya yeni yol yaptırılıyor!

Bursa'ya yeni yol yaptırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesince, teleferik bölgesine ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yeni yol yaptırılıyor



Işıklar İtfaiye Merkezinden, Uludağ'a hızlı ulaşım sağlayan teleferiğin bulunduğu Teferrüç Mahallesi'ne kadar uzanacak alternatif güzergahta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karıncalı Dere'nin hemen yanında yer alan yeni güzergah sayesinde bölgeye ulaşımın rahatlayacağını söyledi.

Altepe, Bursa'nın ulaşılabilir bir kent olması için çalışmaların hızla sürdüğünü dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yeni arter açma çalışmalarımız, bu döneme damga vuracak çalışmaların başında geliyor. Özellikle ulaşım konusunda sıkıntı yaşayan kentin yüksek bölgelerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Yeni Mahalle ile Piremir Mahallesi arasında yeni bir yol yapıyoruz. Teleferik semtine çıkışta ve inişte yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için bu bölgede alternatif bir güzergah oluşturuyoruz. Yolun tamamlanmasıyla bölge daha rahat ulaşılabilir hale
gelecek."

Bölge sakinleri ile Uludağ'a çıkarken teleferiği kullanacak turistlerin bölgeye daha rahat bir şekilde ulaşacaklarını anlatan Altepe, yeni güzergah açıldığında, hala kullanılan ve Işıklar Askeri Hava Lisesinin iki parseli arasından geçen yolun kapatılacağı yönündeki söylentileri de yalanladı. Altepe, yeni yapılan yolun 2-3 ay içinde açılacağını da kaydetti.
AA


Geri Dön