25 / 04 / 2024

Business İstanbul, Leed Platinum sertifikasına aday!

Business İstanbul, Leed Platinum sertifikasına aday!

21. yüzyıl ofis mimarisi, gelişmiş teknolojik donanım, ferah ve yüksek tavanlı ofis mekanları, açık hava çarşısı, İstanbul'un her köşesinden kolay ulaşım, kentin ritminin attığı özel lokasyon ve verimli iş ortamı Business İstanbul'da.



21. yüzyıl ofis mimarisi, gelişmiş teknolojik donanım, ferah ve yüksek tavanlı ofis mekanları, açık hava çarşısı, İstanbul'un her köşesinden  kolay ulaşım, kentin ritminin attığı özel lokasyon ve verimli iş ortamı Business İstanbul'da. Türkiye'nin en büyük A plus ofis projesi Business İstanbul, çevreci proje özellikleriyle de öne çıkarak LEED  PLATINUM sertifikasına aday gösteriliyor. 


İstanbul Kadıköy'de kent yaşamının en merkezi konumunda bulunan, yenilikçi mimari tasarımı ve ileri teknolojik ofis donanımı ile iş dünyasına verimli bir çalışma ortamı sunan Business İstanbul, çalışan konforunu öne çıkaran bir iş modelini hayat geçiriyor. Türkiye'nin en büyük A plus modern ofis projesi olmasıyla fark yaratan Business İstanbul, altı blok halinde tek seferde inşa ediliyor, 270 bin m² inşaat alanında 150 bin m² kiralanabilir alana sahip bulunuyor.


Yüksek konforlu ve verimli iş ortamı

Business İstanbul projesi kat bazında özel planlaması sayesinde rahat bölünebilme özelliğine sahip bulunuyor ve 70 m²'den tam kat 1.350 m² arasında değişen ofis seçenekleri sunuyor. Ofislerde kat yüksekliklerinin 3,80 metre tasarlanması ise ofis ortamlarına ferahlık sağlıyor. Hayatın önemli bir bölümünün geçtiği ofis alanlarına metrekare ile birlikte metreküp kavramını kazandıran Business İstanbul, özgün lounge ve açık terasları ile ofis çalışanlarına yönelik dinlenme ve sosyalleşme imkânları da sağlıyor. 


Belirlenmiş katlarda tasarlanan teraslı ofisler çalışanlara verimli olduğu kadar konforlu çalışma alanları da sunuyor. Teraslar, gün içindeki yoğun trafiğe bir mola vermek ya da hava koşullarına göre çalışma ortamını dışarıya taşımak isteyen çalışanlar için muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde sağlıklı bir ortam sağlıyor. Çalışma koşullarının verimini artırmak için dış cephede batı güneşinin olumsuz etkilerini azaltacak yönlendirmelerin de yapıldığı Business İstanbul'da, cephe projeleri bu kıstaslar dikkate alınarak oluşturuluyor.  


Hayatın içinde ofis alanları

İş hayatından uzaklaşmadan aynı mekân içinde farklı aktiviteleri yaşatabilme imkânı sunan Business İstanbul, zemin katlarda yer alan açık hava çarşısıyla çalışanlara her türlü alışveriş imkanını sağlıyor. Geleneksel arasta konseptinden yola çıkarak tasarlanan açık hava çarşısında farklı m2’ ler de ticari alanlar yer alıyor. Çarşı, ofis çalışanlarının yanı sıra Kadıköy için de çekim merkezi olacak niteliklere sahip bulunuyor.


Business İstanbul bulunduğu lokasyonla da hayatın içinde yer alıyor. İstanbul’un tam kalbinde, yeni açılacak Avrasya Tüneli’nin çıkış noktasında yer alan E5 cepheli proje, Marmaray’dan Metro’ya ve Kalamış Marina’ya kadar tüm yolların kesiştiği noktada bulunuyor ve Boğaz hattına yakınlığıyla en değerli lokasyonda hayata geçiriliyor.



LEED PLATINUM sertifikasına aday

Business İstanbul, iş dünyasına ve çalışanlara sunduğu imkanların yanı sıra çevreci proje özellikleri ile LEED PLATINUM sertifikasına aday gösteriliyor. Doğal hidrolojiyi aksatmamak için yağmur suyu yönetim planının uygulandığı projede, peyzaj planı yerli adaptif bitkiler ve damlama sulama sistemi ile tasarlanıyor ve verimli sulama sistemi uygulanıyor.


Projenin dış mekânlarında ısı adası etkisi oluşturmaması için SRI değeri düşük malzemeler kullanılırken, iç mekân malzemeleri sürdürülebilir kriterlere göre VOC değeri düşük malzemelerden seçiliyor. Ayrıca proje bazında, bölgesel ve geri dönüşümlü malzemeler kullanılması amaçlanıyor. Projede sadece işletme aşamasında değil, yapım aşamasında da çevreye duyarlı  bir yol izleniyor. Erozyon ve sediment kontrol planları ile inşaat atıkları yönetim planları uygulanıyor, mekân malzemeleri sürdürülebilir kriterlere göre VOC değeri düşük malzemelerden seçiliyor.


Business İstanbul projesini tasarlayan Efekta Architects Genel Müdürü Yüksek Mimar Kayhan Çakanel, mimari yaklaşımları hakkında şunları söylüyor: "Ofisler nefes alabilir, yüksek tavanlı, gün ışığından yararlanabilen, taze havanın istenilen koşullarda sağlanabildiği, doğal malzemelerin kullanıldığı dinamik ve insan anatomisine uyumlu mobilyalara sahip, gün içinde çalışanların hareketlerini detaylı analiz ederek sirkülasyon alanları tasarlanmış hacimlere sahip olmalıdır. Mekan ve mobilyalarda renkler göz yormayan, şeffaflık yaratılarak hacim genişliği verilmiş tasarlanmalıdır. Ofis binaları şehirlerde çalışanların tercih edeceği ulaşım kolaylığı sağlayan lokasyonlarda yer almalıdır. Bu çalışanların ve çalışmak için ofisleri tercih edenlerin bir numaralı önceliğidir. Ofis kullanıcıları sağlıklı koşullarda çalıştığı için işyerine kolay ulaşım şartlarında, zaman kaybı olmadan, yorulmadan, sağlıklı ve eğlenceli mekânlarda çalışma imkânına sahip olarak daha verimli, motivasyonu daha yüksek olarak geleceklerdir. Business İstanbul bu  kriterler doğrultusunda tasarlandı."



www.businessistanbul.com/


Geri Dön