16 / 04 / 2024

Rönesans Biz Küçükyalı Leed Platinum sertifikası aldı!

Rönesans Biz Küçükyalı Leed Platinum sertifikası aldı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın İstanbul Küçükyalı’da gerçekleştirdiği A+ sınıfı ofis projesiyle Türkiye’nin ilk Leed Platinum sertifikasına sahip ofis kampüsü olma özelliğini kazandı.



Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından yeşil bina standartlarına sahip yapılara verilen en yüksek seviyedeki sertifika olan Leed Platinum arazi seçimi, inşaat süreci, projenin sunduğu yaşam kalitesi, kullanılan malzemeler ve enerji tasarrufu gibi birçok kriteri belirliyor.



Rönesans Gayrimenkul Yatırım tarafından 2014 son çeyreğinde yapımı tamamlanan ofis projesi arazi seçiminden başlayan sürdürülebilirlik anlayışıyla sosyal ve çevresel faydaların arttırılmasına yönelik tasarlandı. 48.000 m² kiralanabilir alana sahip ofis kampüsünün hemen yanı başında TED Rönesans Koleji ile yapımı devam eden 5 yıldızlı bir otel ve alışveriş merkezi bulunuyor.



Rönesans Biz Küçükyalı’da Maksimum Verimlilik 

Küçükyalı’da E-5 üzerinde yer alan Rönesans Biz Küçükyalı projesi, A+ sınıfı standardında üç ofis binasından oluşuyor. Küçükyalı metro durağına 500 metre mesafede yer alan RönesansBiz Küçükyalı; ulaşım kolaylığı, modern mimarisi ve çevreye duyarlı tasarımıyla öne çıkıyor. 



Projede vitrifiye seçimi ve akıllı peyzaj tasarımı sayesinde geleneksel binalara kıyasla elde edilen %43’lük su tasarrufu sağlanırken yüksek verimli elektro-mekanik cihaz seçimleri, otomasyon sistemleri ve enerji verimli aydınlatma armatürleri sayesinde %38 oranında enerji verimliliği sağlanıyor.



Bosch ve Turkcell’e %100 Doluluk Oranıyla Kiralandı

Rönesans Biz Küçükyalı her kattan adalar manzarası gören konumu, iç bahçeleri ve çevre düzenlemesiyle çalışanların da verimliliğini arttıran bir kampüs ofis anlayışıyla oluşturulan yerleşke %100 doluluk oranıyla kiralanarak hayata geçirilmiş. Bu özel ofis kampüsün kiracıları uluslararası bir marka olan Bosch ve merkezini taşıyacak olan Turkcell olarak belirlendi.



Yeşil Bina’da Rönesans Gayrimenkul İlklerin Başını Çekiyor

Rönesans Biz Küçükyalı ile en yüksek seviyedeki sertifika olan Türkiye’deki ilk Leed Platinum Ofis Kampüsü sertifikasını almaya hak kazanan Rönesans Kozyatağı - Ataşehir’de gerçekleştirdiği 185 metre uzunluğundaki 44 katlı Tower ofis binası ile de 2014 Eylül ayında Türkiye’nin ilk Leed Platinum Sertifikasına sahip Yüksek Kulesi olma özelliğini kazanmıştı. Aynı zamanda 2014’ün sonlarında %100 doluluk oranıyla uluslararası kiracılara ev sahipliği yapan Rönesans Biz Mecidiyeköy ofis projesi de Leed Gold Sertifikası sahibi olmuştu.


Geri Dön