16 / 04 / 2024

Buyaka projesi, gayrimenkul geliştirme şirketi oldu!

Buyaka projesi, gayrimenkul geliştirme şirketi oldu!

Artell Koytur İnşaat´ın gerçekleştirdiği Buyaka projesinin ismiyle yeni bir gayrimenkul geliştirme şirketi kuruldu



Ali Özderici, Ali Rıza Özderici, Hüsnü Serdar Kitapçı, Hamit Çolak ve Mehmet Koyuncu tarafından kurulan şirket, Buyaka Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım İşletmeciliği AŞ ismi ile ticarete atıldı. Şirket adresinin İnkilap Mahallesi Poligon Caddesi Tepeüstü Ümraniye olarak belirtildiği kayıtlarda 200 bin TL´lik sermaye de yerini aldı.
İstanbul Ticaret Odası´na kaydı 4 Mayıs 2010 tarihinde yapılan şirketin ticari faaliyetleri ise yurt içinde ve yurt dışında konut, işyeri, AVM, otel, motel, turistik tesisler, sanayi tesisleri, fabrika, enerji istasyonları, teknik hidrolik santral, baraj, liman, silo, havaalanı, köprü, kanalizasyon ve diğer inşaat alanları olarak gösterildi.
 
Yen kurulan şirkette yönetim kurulu başkanlığı görevine Mehmet Koyuncu getirilirken başkan yardımcılığına Hamit Çolak atandı. Ali Özderici, Ali Rıza Özderici ve Hüsnü Serdar Kitapçı´da yönetim kuruluna üye olarak girdi.
 
İsmini projeden aldı
Yeni kurulan şirket ismini Ümraniye Tepeüstü´ne kurulan projeden alıyor. Artell ve Koytür ortaklığıyla hayata geçen ilk proje olan Buyaka´nın ticari 300 milyon dolar civarında. Proje, 23'er katlı üç rezidans bloğunun yanı sıra 22 katlı bir ofis binasından oluşuyor. Ümraniye Tepeüstü´nde yaklaşık 43 bin metrekare arazi üzerinde yapılan Buyaka projesinde 600 araçlık otopark ve rezidans bloklarında toplam 450 daire bulunuyor. Rezidanslarda 91, 100 ve 105 metrekarelik 1+1, 144 metrekarelik 2+1, 185 metrekarelik 3+1 ve 282 metrekarelik 4+1 tipinde.
Metro AG tarafından inşa edilen Meydan alışveriş merkeziyle Ikea'nın bitişiğinde, Kiptaş'ın inşa ettiği Yeşil Vadi projesinin de karşısında yer alan Buyaka'da, ofis binası ile rezidans blokları arasına bir de alışveriş merkezi yer alıyor.
 
Dört mevsim kayak yapılacak
Buyaka projesinde Anadolu yakasının en büyük kapalı spor kompleksi olacağı belirtilen bir spor salonu da yer alacak. Toplam 13 bin 500 metrekarelik spor tesislerinde, fitness&cardio, basketbol, squash, racqetball ve plaj voleybolu sahaları, havuz, ski-snowboard, spa ve çocuklar için spor alanlarının yanı sıra cafe ve dinlenme yerleri de olacak.
Spor salonunu işletecek olan Mac-Mars Athletic Club, Kanyon'da kurduğu kayak tesisinin bir benzerini de Buyaka'ya kuracak. Ski-snowboard rampası sayesinde yaz-kış kayak yapılabilecek. Statik projesi YBT Yapısal Tasarım Hizmetleri tarafından hazırlanan Buyaka'yı Tepe İnşaat inşa ediyor.
Emlakkulisi


Geri Dön