23 / 04 / 2024

Büyükada Çarşı Camii 2016'nın Ramazan Bayramı'nda açılacak!

Büyükada Çarşı Camii 2016'nın Ramazan Bayramı'nda açılacak!

Büyükada İskelesi'nin yakınında 465 metrekarelik alana proje yarışmasının ardından yapılacak Çarşı Camisi'nin gelecek yıl Ramazan Bayramı'nda ibadete açılması planlanıyor.



İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, cami projesinin ihtiyaçtan doğduğunu söyledi. Büyükada'da şu anda 3 cami ve mescit bulunduğunu belirten Yaran, "Vatandaşlar burada bir ihtiyaç olduğunu Adalar Müftülüğümüze bildirmişlerdir. İstanbul Müftülüğü'ne de bu konuda talepler olmuştur. Bu talepler doğrultusunda 2013'te Büyükada Çarşı Camisi Derneği kurulmuş. Tamamen bir sivil inisiyatif. Yer olarak da daha önce TEDAŞ'ın bulunduğu arsa Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmiş. Bürokratik aşamalar da Büyükada Çarşı Camisi Derneği yöneticileri tarafından takip edildi" dedi. 


Büyükada Çarşı Camisi Demeği Başkanı Veysel Karani Pekdemir de Adalar'da 7 cami, 18 kilise ve 2 sinagog bulunduğunu söyledi. Yeni yapılacak camide musalla taşı olmayacağını vurgulayan Pekdemir, cenazelerin Biiyükada'daki Hamidiye Camisi'nden kaldırılacağını bildirdi. 


Öte yandan, Büyükada Çarşı Camisi Mimari Fikir Projesi Yarışması sürüyor. Yarışmaya katılanların 1 Haziran'a kadar projelerini teslim etmesi gerekiyor. Projeler 13 Haziran'da sergilenecek.


Diriliş Postası


Geri Dön