19 / 04 / 2024

Büyükçekmece Devlet Hastanesi inşaatında son durum!

Büyükçekmece Devlet Hastanesi inşaatında son durum!

Temmuz 2013'te temeli atılan ve bu yıl tamamlanması beklenen Büyükçekmece Devlet Hastanesi inşaatı bitirildiğinde AB normlarına uymadığı gerekçesiyle açılamayabilir. Konuyla ilgili son kararı Sağlık Bakanlığı verecek.



Büyükçekmece'nin en önemli ihtiyacı olan devlet hastanesi bir türlü açılmıyor. Temmuz 2013'te temeli atılan ve bu yıl tamamlanması beklenen hastane ile ilgili de şimdi AB normları sorunu çıktı. Ödenek olmadığı gerekçesiyle inşaatı uzun süre duran ve geçtiğimiz yıl tekrar başlayan Mimarsinan D-100 Karayolu üzerindeki hastanenin etrafında sanayi bölgesi, karayolu, mezarlık ve çimente fabrikası olduğu için açılamama riski olduğu öğrenildi. 30 Ağustos 2015, sonra da 19 Mayıs 2016'da açılacağı bildirilen ancak hala inşaatı devam eden hastaneyle ilgili son kararı Sağlık Bakanlığı verecek.


Kararı bakanlık verecek


Konuyla ilgili açıklama yapan Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, iki hastane inşaatı sürdüğünü belirterek, “Beykent'tekinin yıkılıp yeniden yapılacağı gündeme gelen Samatya Hastanesi'nin yerine geçici olarak hizmete vereceği konuşuluyor. Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin de yakın bir zamanda faaliyete geçeceği belirtiliyor. Bizler de net bilgiye sahip değiliz. AB normlarına uyum yaşayıp yaşamadığına karar verecek makam Sağlık Bakanlığımızdır. Umarız her iki hastanemiz de sorun yaşamdan hizmete girer. Çünkü bölgemizde gerçek anlamda bir hastane eksikliği mevcuttur” ifadesini kullandı.




Gazetem İstanbul



Geri Dön