25 / 04 / 2024

Büyükhanlı Beşiktaş Residence'ta 500 bin dolara!

Büyükhanlı Beşiktaş Residence'ta 500 bin dolara!

Önümüzdeki eylül ayında satışa çıkacak olan Büyükhanlı Beşiktaş Residence'ta fiyatlar 500 bin dolardan başlayacak



İstanbul'da birçok lüks konut projesine imza atan Büyükhanlı Grubu, Beşiktaş Balmumcu'da sessiz sedasız yeni bir rezidans projesine başladı. Büyükhanlı Beşiktaş Residence adıyla inşasına başlanan proje 23 katlı olacak. Altında bir de alışveriş merkezinin yer alacağı projenin 36 milyon dolara mal olacağı belirtildi.

Bundan yaklaşık 56 yıl önce Ankara'da bir aile şirketi olarak inşaat alanında faaliyete başlayan Büyükhanlı Grubu, bugün yine inşaatın yanısıra turizm faaliyetleri ile de tanınan bir grup. 1980'den sonra grubun başına ikinci kuşağı temsil eden Bahri ve Ali Büyükhanlı kardeşler geçmiş. 1983 yılında grubun amiral gemisi olan Büyükhanlı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ' yi kuran iki kardeş, İstanbul'da lüks konut inşaatı ve Antalya'da ise turizm faaliyetlerine başlamışlar. 1995 yılında ise diğer kardeşleri olan Ahmet Emre Büyükhanlı'yı da yanlarına alan her iki kardeş, bu tarihten sonra konut ve turizm alanında birçok projeye imza attı.  Büyükhanlı İnşaat AŞ, 2007 yılından itibaren Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayı ile faaliyetine Büyükhanlı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ünvanı ile devam ediyor.

Büyükhanlı İnşaatı'ın bugün kadar gerçekleştirdiği projeler arasında; Suadiye Konutları, İlhan Sitesi (Ulus), Levent Konutları, Levent İş Merkezi, Etiler UBA Sitesi, Grand Hotel Kemer, Büyükhanlı Etiler Sitesi, Long Beach Manavgat Oteli, Kavacık İş Merkezi,  Sarıyer ve Üsküdar Villaları yer alıyor.

Yeni bir rezidans projesi

Büyükhanlı GYO, İstanbul'un en değerli lokasyonlarından birisi olan Beşiktaş Balmumcu'da sessiz sedasız yeni bir rezidans projesine başladı. Barbaros Bulvarı'ndan Fulya'ya inilen yokuşun hemen yanı başında yer alan projenin adı Büyükhanlı Beşiktaş Residence olarak belirlendi. 11 dönüm arazi üzerine 23 kat olacak şekilde inşaa edilecek rezidansın altında bir de alışveriş merkezi yer alacak. 36 milyon dolara mal olacağı belirtilen projenin 2012 yılında tamlanması bekleniyor. Projenin yükseleceği arazinin Gamgam Ailesi'nin de yer aldığı üç ortağa ait olduğu, Büyükhanlı'nın bu ortaklarla kat karşılığı anlaştığı belirtiliyor.   

Büyükhanlı Beşiktaş Residence'de her katta 6 daire olmak üzere toplam 138 daire yer alacak. Katlarda 108, 116, ve 143 metrekare olmak üzere 3 tip daire bulunacak.

Önümüzdeki eylül ayında satışa çıkacak rezidans dairelerinin fiyatının 500 bin dolardan başlayacağı ifade edildi. 

Romanya'nın en büyük projesi

2006 yılında Romanya'da yatırım yapmaya karar veren Büyükhanlı Grubu, `Opus Land Development' adlı bir şirket kurarak, Bükreş'de Cosmopolis adında bir konut projesine başladı. 1 milyon metrekare arsa üzerine inşa edilen proje, Romanya'da inşa halinde bulunan en büyük yerleşim projesi niteliğinde yer alıyor. Cosmopolis'te 5 binin üzerinde konut, bir adet 5 yıldızlı otel, bir adet modern hastane, ofis ve rezidans kulesi yer alacak. 2014 yılında tamamlanması öngörülen projenin tamamlandığında 15 ile 17 kişinin yaşayacağı bir kent olacağı belirtiliyor. Projede ilk fazında yer alan 600 dairenin teslim edildiği,  ikinci fazı oluşturan bin 200 dairenin yarısının ise bu yıl sonunda teslim edileceği ifade edildi.
Okhan Şentürk/Ekonomist

www.buyukhanli.com.tr


Geri Dön