26 / 04 / 2024

Büyükşehirlere yakın illerde arsa fiyatları arttı!

Büyükşehirlere yakın illerde arsa fiyatları arttı!

Ünlülerde başta olmak üzere birçok kişi şehir hayatından sıkıldığı için köylere göç etmeye başladı. Bu nedenle büyükşehirlere yakın olan illere ve ilçelere talep artı.



Büyüyen şehirler sıkıcı olmaya başladı. Bu nedenle büyükşehirlere yakın olan illere ve ilçelere talep artı. Balıkesir, Çanakkale bölgelerine  yerli yabancı Türkiye’nin bir çok şehrinde ve İstanbul'dan ve Bursa, İzmir, Adana,  Ankara  gibi bir çok şehirden yoğun ilgi ve alaka var bu nedenle fiyatlar bölgede artmaya devam ediyor.

Mekan Gayrimenkul emlak ofisi firma yetkilisi Tahir Köstek’in haberine göre; Güney Marmara’da Bandırma bölgesinin hemen yanında bulunan Çanakkale kavşağına sınır mahalle olan Gönen Buğdaylı Mahalesi’nde  2018 yılında bazı sanayi kuruluşları Buğdaylı bölgesinde tarlanın dönümü 25 binden aldı, sonrasında yerli yabancı yatırımcıların ilgilendigi bir bölge odu o yıllarda Buğdaylı köyü geçiyordu, sonrasında Balıkesir büyükşehir şehir olunca, Buğdaylı mahallesi  oldu. Buğdaylı mahalesi gönen şehir merkezine ortala 17 kilometre, Bandırma’ya ortalama 28 kilometre.

Buğdaylı mahalesine  bağlı Paşaçiftlik, Üzümlü,  Kücüksoğuklar, Kilik, Soğuklar, Ilıcak  gibi mahalelerindeki çoğu kişi  organize sanayii bölgesinde çalışıyor, bu sebeple göç veriyor. Bölge ekonomisine çift katkı sağlamaktadır. Geçim kaynağı tarım ve hayvancılık ile geçiyor. Gönen merkeze bağlı mahalemizdir ancak Türkiye’de çok az rastlanan iki adet organize sanayi bölgesi mevcuttur. Bandırma OSB ve gönen deri organize sanayii gönen buğdaylı sınırları içindedir. Bu sebeple buğdaylı merkezindede  satılık veya kiralık arsa köy evi işyeri talebi gün geçtikce artırıyor.

Çanakkale'de ortalama konut fiyatı 260 bin TL!

Balıkesir yatırımları konut ve arsa fiyatlarını artırdı!


Geri Dön