29 / 03 / 2024

Selçuk Özdağ'dan büyükşehirlere demokrasi meydanı önerisi!

Selçuk Özdağ'dan büyükşehirlere demokrasi meydanı önerisi!

AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ/PDY Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, büyükşehirlere 'demokrasi meydanı' kurulmasını önerdi.




AK Parti Manisa Milletvekili ve FETÖ/PDY Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, büyükşehirlere 'demokrasi meydanı' kurulmasını önerdi. 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi Meclis Araştırma Komisyonu Başkanvekilliği'ne seçilen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, yaptığı yazılı açıklamada başta  Ankara  ve İstanbul olmak üzere tüm büyükşehirlere 'demokrasi meydanı' kurulması gerektiğini belirtti.


Bazı şehirlerde askeri birliklerin şehir dışına taşınmasıyla çok geniş alana sahip yerlerin ortaya çıkacağını söyleyen Özdağ, "Devletimiz şehrin iskana açılmış tüm bölgelerindeki askeri birliklerin şehir dışında başka bölgelere taşınması konusunda kararı alarak bu hızla uygulanmaya geçirildi. Bu yerler vatandaşlarımızın topluca yaşayabileceği, eğlenebileceği, sosyalleşeceği, paylaşımda bulunabileceği, dinlenebileceği, spor yapabileceği yaşam alanları haline getirilebilir. Büyük bir demokrasi mücadelesi veren halkımızın hizmetine açılacak olan alanların adı da demokrasi meydanı olmalıdır" dedi.

Büyükşehirlerde insanların nefes almakta ve yürümekte zorlandığını belirten Özdağ, "Bunun için şehrin ve insanların daha rahat nefes alacakları, bir ve beraberce istifade edeceği alanlara ihtiyacımız var. Bunun için yerel yönetimlere, şehir plancılarına, mimarlara, mühendislere, psikologlara, sanatçılara ve sivil toplum kuruluşlarına çok önemli görevler düşüyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön