25 / 04 / 2024

ByPallette, 40 yıllık ahşap paletlere can veriyor!

ByPallette, 40 yıllık ahşap paletlere can veriyor!

Ev, bahçe ve ofis kategorisindeki tasarımlarıyla mobilya sektörüne iddialı bir giriş yapan ByPallette, 40 yıllık ahşap paletlere, orijinal tasarımlarla can veriyor.



Mobilya sektörü, yepyeni bir marka ile tanışıyor: ByPallette. Ev, bahçe mobilyası ve aksesuar kategorisinde doğal, modern ve casual bir çizgiyi harmanlayarak benimseyen marka; fabrikasyonel metodlardan tümüyle uzak kalan üretim anlayışı ile yola çıkıyor. Tamamı el işçiliği olan mobilyaların en önemli özelliği ise, 40 yıl boyunca her türlü hava ve doğa koşullarını yaşamış; olgunlaşması tamamlanmış paletlerden üretiliyor olması.


Çevre dostu üretim ve geri dönüşüm mantığını esas alan ByPallette, 20 binin üzerinde meşe, ladin, gürgen, palamut, ceviz, dişbudak ve kestane gibi değerli ağaçlardan oluşmuş paletlerden ürettiği; çalışma, yemek ve bahçe masası, sandalye, bahçe oturma grubu, servis masası, ayna, kasa ve saksı, sehpa, kitaplık, dresuar, puf, sehpa, kasa, bank, askılık, şaraplık, merpen, çiçeklik, tepsi ve daha birçok ürün kategorisi ile ahşapseverlerin hayranlığını kazanacak bir referans noktası olma iddiasıyla mobilya sektörüne giriş yapıyor.  


ÜRÜNLERE ÖMÜR BOYU GARANTİ 

Palet kullanımının sona ermesi ve palaks-raf sistemi modelinin gelmesiyle boşa çıkan paletleri geri dönüştürme fikriyle 2015 yılında yola çıkan ByPallette, 1977 yılında elma ve peynir soğuk hava deposu olarak hizmete başlayan aile şirketi Dilsizler A.Ş.’nin kullandığı paletleri günümüz trendlerine uygun, ancak hammaddenin doğal yapısına dokunmadan tasarlıyor. Mehmet Dilsiz’in fikir babası olduğu; yine aynı aileye mensup iki genç girişimci Bilge Dilsiz ve Hande Yılmaz’ın; yarattığı ByPallette; ömür boyu garantili ürünlerle pazara giriyor: ‘’Müşterilerimiz özellikle vernik talep ederse, çok uzun yıllar bakıma ihtiyaç duymadan kullanabilecekleri özel bir formülümüz var. Ancak ana hammaddemiz olan paletlere, kuruma, şişme, kurtlanma, çürüme gibi sorunlara karşı ömür boyu garanti verebiliyoruz. Kullandığımız paletler, 40 yıl boyunca -50 derece şoklamadan +8’lere varan ısı aralıklarında, %100 rutubette, bakteriye karşı ilaçlandıktan sonra havalandırması güneş altında yapılan, yağmur, güneş, soğuk ve sıcak ile tecrübe etmiş paletler. Dolayısıyla ahşabımız, içine su çekme, genleşme, çürüme ve kurtlanma gibi tüm olumsuz olasılıklardan muaf olarak üretime giriyor.’‘


TASARIMLAR, YARATICILARININ ELİNDEN ÇIKIYOR

ByPallette markasının yaratıcıları Bilge Dilsiz ve Hande Yılmaz, ürünlerin tamamını da yine kendi vizyonlarıyla tasarlıyor. ‘’Yeteneklerimize ve vizyonumuza çok güveniyoruz. Dünyadaki trendlerden, ihtiyaçlara, geleneksel beklentilerden modern ve hayatı kolaylaştıran yaklaşımlara dokunarak tasarımlarımızı oluşturuyoruz’’ diyen Yılmaz, tasarladıkları ürünleri farklı ağaç paletlerinden karışık olarak ürettiklerini, bunun daha doğal ve sıcak geçişler oluşturduğunu ekliyor. 


Mobilya tasarımına başlamadan önce paletlerin kalitelerinin test edildiği AR-GE  çalışmalarının yapıldığını anlatan ByPallette’nin fikir babası Mehmet Dilsiz ise, yurt dışında mobilyalar için kullanılan ve maliyeti sebebiyle Türkiye’de kullanılması tercih edilmeyen özel bir vernik kullandıklarını anlatıyor: ‘’Yurt dışında ahşap mobilya sektöründe kullanılan tamamen doğal ve kimyevi madde içermeyen bir tür cila için ar-ge çalışmaları yaptık. Ürün ahşaba eşsiz güzellikte bir renk veriyor. Bu ürün ile mobilyalar bakıma da ihtiyaç duymuyor.’’  


SATILAN HER ÜRÜNE BİR FİDAN

En kaliteli ağaçlardan yapılmış paletleri 40 yıl boyunca hiçbir kimyasal müdahaleye maruz bırakmadan kurutarak günümüz mobilya trendleriyle yorumlayan ByPallette, özel tasarım ve  sınırlı sayıda üretilen mobilya ve aksesuarlarıyla ev ve ofisler için sıra dışı bir tarz katıyor. Kavak ve çam ağaçlarından üretilen günümüz paletlerine karşın sağlamlığı ve kalitesi ön planda olan ceviz, kayın, dişbudak, meşe, gürgen ve kestane gibi ağaçlardan üretim yapan ByPallette, geri dönüşüm yaklaşımı odağında; satılan her ürün için aynı ağaç fidanlarını dikerek ürünleri sertifikalandırıyor. 



Geri Dön