19 / 04 / 2024

Cafer Gürcafer: Emirnameye karşıyız, imar planı hayata geçmeli!

Cafer Gürcafer: Emirnameye karşıyız, imar planı hayata geçmeli!

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, iskele ve Yeniboğaziçi emirnamelerine karşı olduklarını imar planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 



İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, birlik olarak Mağusa, iskele ve Yeniboğaziçi emirnamelerine karşı oldukları sonucuna ulaştıklarını söyledi. Gürcafer, emirnameyle zaman kaybetmenin maddi olumsuz sonuçlar getireceğini söyleyerek, imar planının bir an evvel hayata geçmesi gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre, gün boyu üyeleriyle yaptıkları istişareler sonucunda Mağusa, iskele ve Yeniboğaziçi emirnamelerine, Birlik olarak kesinkes karşı oldukları sonucuna vardıklarını kaydeden Gürcafer, “Bu emirnameler hem bölgeye, hem sektöre hem de sektör ile doğrudan bağlantılı birçok sektöre büyük darbe vurur” dedi.

Daha önceki hükümetlerde de emirname konusunun gündeme geldiğini ancak, o dönemki hükümetlerin doğrudan imar planına geçilmesi konusunda karar aldıklarını kaydeden Gürcafer, “Bundan önceki hükümetlerin imar planı konusunda sorumluluklarını yerine getirmemiş olmasının vebalini üyelerimiz ve sektörün çekmesi kabul edilemez” açıklamasında bulundu.

Gürcafer, arazilerin değer kaybı, sektörde yaşanacak kriz ve ekonomiye olumsuz etkisinin de değerlendirildiğinde emirnamenin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Emirnamenin uygulamaya girmesini kısa süreliğine ertelemenin de emirnamenin bölgeye ve sektöre olumsuz etkilemeyeceğini belirten Gürcafer, emirname ile zaman kaybetmeden, tüm paydaşların katkı koyacağı bir imar planı ile soruna temelden çözüm bulunmasını önerdiklerini ve talep edeceklerini söyledi.

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!


Geri Dön