19 / 04 / 2024

kıbrıs emirname

kıbrıs emirname

Kıbrıs Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı düzenlendi. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Kıbrıs Star Gazetesi yazarı Cüneyt Oruç, bugün yazısında toplantı detaylarını paylaştı. 

Kıbrıs'ın yeni imar planı bir yıl sonra hazırlanır!

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi emirnamesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özersay, imar planı için bir yıl sonrasını işaret etti.

Kıbrıs'taki emirname krizi İmar Üst Kurulu ile çözülecek!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, emirname krizinde vardıkları çözümü açıkladı. Gürcafer, Kıbrıs'ın imar planlarının İmar Üst Kurulu tarafından yapılacağını söyledi.

Kıbrıs'ın yeni imar planı hızla hazırlanacak!

Kıbrıs İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, yeni imar planının hazırlanması için sürecin hızlanacağını söyledi. Baybars, imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs'ta yeni imar taslağı hazırlanacak mı?

Mağusa, İskele, Yeniboğaziçi emirnamesinden sonra 3 Belediye başkanı inşaat sektörünün önemli temsilcileriyle de bir araya gelerek "emirnameye hayır, imar planına evet" dedi. Başkanların yeni imar taslağı hazırlaması bekleniyor.

Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi'nin imar planı için çalışılıyor!

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planı çalışmalarına değindi. Özersay, İmar Planı hazır olana kadar, süreci bir emirname ile duraklatmayı planladıklarını söyledi. 

Cafer Gürcafer: Emirnameye karşıyız, imar planı hayata geçmeli!

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Mağusa, iskele ve Yeniboğaziçi emirnamelerine karşı olduklarını imar planlarının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

KTTO'dan imar emirname taslağı kararı!

KTTO, emirname ile ilgili yapılan toplantıda Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi imar emirname taslağının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Kıbrıs'taki emirname krizi İmar Üst Kurulu ile çözülecek!

Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, emirname krizinde vardıkları çözümü açıkladı. Gürcafer, Kıbrıs'ın imar planlarının İmar Üst Kurulu tarafından yapılacağını söyledi.

Kıbrıs'ta yeni imar planı beklentisi!

Kıbrıs Meclis Genel Kurulu’nda konuşan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, emirname konusunu gündeme getirdi.  Çavuşoğlu, “Ülkede olması gereken imar planıdır” diye konuştu.

Kıbrıs İskele’de imar planı ve emirname tartışıldı!

Kıbrıs'ta uzun zamandır gündemde olan 3 bölgeyi kapsayan imar planı ve emirname İskele'de tartışıldı. Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, emirnameyle ilgili yetkilileri bilgilendirdi.

Kıbrıs İskele'nın imar planı onaylandı!

Kıbrıs UBP İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan, son günlerde tartışmalara neden olan Mağusa Emirnamesi için “Biz imar planını onaylıyoruz emirname doğru değil'' diye konuştu.

Kıbrıs Girne 2. Bölge'ye imar talebi!

Uluslararası Kalkınma Derneği (SID), Kıbrıs Girne 2. Bölge Emirnamesi ile ilgili yapılmak istenen değişikliğin zamansız ve anlamsız olduğunu belirterek, emirname yerine imar planı talep etti.

Kocaeli Aydoğdu Kıbrıs Villaları, Tüysüzler'e değer kattı!

Aydoğdun İnşaat'ın Tüysüzler bölgesinde hayata geçirdiği Aydoğdu Kıbrıs Villaları 1. etapta 20 villa, 2. etapta platinum 28 villa ile bölgedeki vatandaşların gönlüne taht kurdu.

Kıbrıs Altınok Öz Parkı açıldı!

Kardeş belediye Kıbrıs Esentepe Belediyesi tarafından yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isminin verildiği park, görkemli bir törenle açıldı.

Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu!

Kıbrıs Developments'ın 30'uncu yıl özel projesi Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu. Milos Park Homes'un iş sağlığı ve güvenliği süreci, örnek olarak gösterildi. İşte detaylar..

Kıbrıs Girne Üniversitesi'ne yurt inşa edilecek!

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kıbrıs 16dört16 yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor!

Kıbrıs emlak sektörü yeni bir konseptle tanışacak. Girne'de yükselen Milos Park Homes projesi, bu kez yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor. İşte 16dört16 kod adlı projenin detayları..

Salamis Park, Kuzey Kıbrıs'ın yeni yaşam alanı!

Akol Group’un inşa ettiği Salamis Park, Kuzey Kıbrıs’ın yükselen değerlerinden olan Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi bölgesine artı bir değer ve yeni bir yaşam tarzı getiriyor. Akol Group, aynı zamanda bir yaşam tarzı inşa ediyor.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

kıbrıs emirname Haberi

kıbrıs emirname

Mağusa, İskele ve YeniBoğaziçi’nin imar planı için son birkaç ayda birçok toplantı yapıldı. Yetmedi üzerine bir de çalıştay bile yapıldı. Bize gelen bilgilere göre 150’nin üzerinde görüş alındı. Kısaca bir vizyon arandı. 
Oysa görünen köy kılavuz istemez. Yılsonuna kadar emirname süresi dolacağı için Mağusa, İskele ve Yeniboğaziçi için belirlenen imar planında vizyon bellidir. Ne olması gerektiği çok açıktır. 

Bu bölge elbette turizm açısında adanın cazibe merkezi olmalıdır.  Önümüzdeki bir Maraş örneği var. 1974 öncesi 200’den fazla irili ufaklı otele ev sahipliği yapan Maraş bugün kapalı diye Rumlar turizm alanında, geri mi adım attılar?  Elbette hayır.  O Maraş’ı gittiler, Baf’ta, Limasol’da, Larnaka’da yeniden kurdular.  Bunu nasıl başardılar?  Kumsalı boş bırakarak denizden yarım kilometre uzağa turizm tesisleri, oteller yaptılar.  Bu model bizde...