28 / 03 / 2024

Kıbrıs'ta yeni imar planı beklentisi!

Kıbrıs'ta yeni imar planı beklentisi!

Kıbrıs Meclis Genel Kurulu’nda konuşan UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, emirname konusunu gündeme getirdi.  Çavuşoğlu, “Ülkede olması gereken imar planıdır” diye konuştu.



UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda, Meclis İç Tüzüğü’nün 62. maddesi uyarınca konuştu. Çavuşoğlu, emirname konusunu gündeme taşıdı.

Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre, padişahlık döneminin kapandığını ve yeni yönetim modelinin artık ortak akıl yöntemiyle kararlar alınmasını gerektirdiğini söyleyen Çavuşoğlu, “Ülkede olması gereken imar planıdır” açıklamasında bulundu.

Emirnamenin yayınlandığında neye hizmet edeceğinin de bilinmediğini söyleyen avuşoğlu, emirnamenin yayınlanmasının maksadının ne olduğunu sordu. Halkın hiçbir teknik kesimiyle çalışılmadan emirname yayınlanmasının doğru olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, yapılan icraatın ben bilirim olur mantığı ile yapıldığını söyleyerek, bilgilendirme toplantılarının da sağlıklı yapılmadığını ifade etti.

Çavuşoğlu’nu yanıtlayan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars Kadri, emirname taslağı amacına uygun kullanıldığını ve imar planı çerçevesindeki öngörüleri de dikkate alarak yapıldığını söyleyerek, imar planı hazırlıkları devam ederken yapılan geçici bir emirname olduğunu söyledi. 
 


Geri Dön