26 / 04 / 2024

Çağdaş Holding yurtdışında konut inşa edecek!

Çağdaş Holding yurtdışında konut inşa edecek!

Bodrum'da hayata geçirdiği projelerle adından söz ettiren Çağdaş Holding yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor. 



1997 yılından bu yana tüm 5 ticari faaliyetlerini Bodrum'dan sürdüren Çağdaş Holdingi yurt dışı yatırımlarına hazırlanıyor. Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; toplam 8 şirketle çok farklı alanlarda faaliyet gösteren grubun temel sektörlerini beton, gayrimenkul, inşaat ve turizm oluşturuyor. Bu sektörlere son dönemde teknoloji perakendesini eklediklerini belirten Çağdaş Holding Icra Kurulu Üyesi Dağlarca Cağlar, "Bu iş kolumuzun özellikle pandemide bizlere ciddi bir esneklik sağladığı gördük ve bu alanda daha da büyümek istiyoruz. Ege ve Akdeniz bölgelerinde yapacağımız yeni organik ve inorganik büyüme hamleleriyle bu iş kolumuzu daha da güçlendireceğiz"

Çağdaş Holding yurtdışında konut inşa edecek!

Tüm dünyada ekonomik faaliyetleri oldukça sorlayan pandemi süreci, özel sektörün adaptasyon kabiliyetini test ettiş Dağlarca Çağlar da Çağdaş Holding olarak gerek teknoloji perakendesine yaptıkları yatırımların gerek lüks konut kiralama alanındaki çalışmalarının değerini bu dönemde bir kez daha gördüklerini dile getirerek, "İş alanlarımızda yaptığımız çeşitlendirmeler ve portföyümüzde yaptığımız risk dağılımıyla bu süreci oldukça iyi yönetirken, 2020 başında koyduğumuz hedeflere de ulaşmayı başardık" şeklinde konuştu.

Ağırlıklı turizm ve gayrimenkulde yer alan Çağdaş Holding'in 2021'de turizm yatırımlarını hızlandırdı. Turizmdeki ilk yatırımını 2015 yılında Bodrum Turgutreis'de hayata geçirdikleri Swissôtel Resort Bodrum Beach ile yapan grup, şimdi şehir merkezinde rezidans ve otelden oluşan ikinci projesi Swissôtel Residences Bodrum Hill'in çalışmalarını yürütüyor. Bodrum'u 12 ay yaşamak isteyenlere farklı bir alternatif sunmak için bu projeye başladıklarını ve projede artık sona geldiklerini anlatan Daglarca Çağlar, "Projeyi 32 dönümlük bir arazi üzerinde hayata geçiriyoruz. Otel bünyesinde 124 otel odası yer alacak. Bunun dışında 55 rezidans ünitemiz farklı ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla 90-558 metrekare aralığında daire, dubleks ve villalar şeklinde planlandı. İlk etapta yaşam başladı. İkinci ve son etap çalışmalarında da hızla ilerliyoruz. Otel bölümünün ise 2022 yılında hizmete açılmasını planlıyoruz" dedi.

Geledcek3-4 yılda Çağdaş Holding yurt dışına açılmayı planlıyor. Özellikle Avrupa ve ABD'de eski, atıl durumda olan yapı ve turizm tesisleriyle ilgileniyor. Çağlar, "Bunlan satın alıp ardından bu yapılan, bulundukları bölgelere uygun bir restorasyonla ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Bu kapsamda hedefimiz Çağdaş Holding'i gelecek 5 yıl içinde 'Bodrum merkezli bir global şirket haline getirmek" diye konuştu.

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!


Geri Dön