28 / 03 / 2024

Van'da 17 bin yeni konut inşa ediliyor!

Van'da 17 bin yeni konut inşa ediliyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan, Van'da deprem sonrasında konut ihtiyacına yönelik çalışmaları anlattı. 



Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda Van'’da devam eden çalışmaları anlattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tapan, kentte deprem sonucunda ortaya çıkan konut ihtiyacının karşılanması için çok hızlı tedbirler alınarak daha sağlam zeminlerde yapılaşmaya gidildiğini, Edremit bölgesinin bu kapsamda seçilen en önemli yerlerden olduğunu aktardı. 

Edremit, Tuşpa ve İpekyolu'nda sağlam zemin üzerine 17 bin konut yapıldığını anlatan Tapan, kentsel dönüşüm strateji planı çalışmalarının sürdüğünü, bu kapsamda deprem riski yüksek olan söz konusu üç ilçeyi pilot bölge seçtiklerini ve imar planlarını revize ettiklerini söyledi.

Van da 17 bin yeni konut inşa ediliyor!

Tapan, yerinde dönüşümle kentin yapı stoğunu depreme dayanıklı, kenti de yaşanabilir şehir yapma hedefleri olduğunu ifade etti.

Bazı önerilerde bulunan Tapan, şunları söyledi: 

"Deprem riskinin azaltılması konusundaki çalışmaları yaparken işin hep mühendislik kısmını düşünüyoruz. Bunun sosyolojik, psikolojik çalışmalarının da yapılması lazım. Kentsel dönüşümü ya da deprem riskini azaltmaya çalışırken insan faktörünü göz ardı edemeyiz. Deprem risklerinin azaltılması çalışmaları yalnızca yerel yönetimlere bırakılmamalı, bu konuda kanuni düzenleme de çıkarılmalı. Bu düzenleme, pratikteki gerçekler göz önüne alınarak yapılmalı."

Van için 'zemin sıvılaşması' uyarısı!

Van için korkutan deprem uyarısı! Binalarda tarama yapılmalı!


Geri Dön