19 / 04 / 2024

van deprem konut inşası

van deprem konut inşası

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran merkezli deprem sonrasında yıkılan evler için inşa edilen 1000 konut için hak sahiplerinin belirlendiğini dile getirdi. 

Van'da 17 bin yeni konut inşa ediliyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan, Van'da deprem sonrasında konut ihtiyacına yönelik çalışmaları anlattı. 

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Kahramanmaraş depremlerinden sonra yabancıya konut satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle satışlarda en büyük darbeyi İstanbul aldı. Uzmanlar gerilemedeki unsurlardan ilkinin kentte beklenen büyük deprem olduğuna işaret etti.

Deprem konut tercihlerini değiştirdi! Konutta yeni tercih az katlı yapılar oldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kişilerin artık daha az katlı konutları tercih etmeye başladığını dile getiren Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay; yüksek binaların daha az tercih edilir olduğunu kaydetti.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Deprem, konut piyasasını nasıl etkiledi? 

Yıkılan, hasar gören konutlar ve sağlam yapılara olan taleple deprem bölgesinde konut stokları hızla eridi, bununla birlikte fiyatlar da yükseldi. 11 şejirde ortalama fiyat artışı yüzde 33’e, kira artışı yüzde 56’ya kadar çıktı.

5 soruda TOKİ Van Sosyal Konut Projesi 2022! Van ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak...

TOKİ Van konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Van ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Van'da konut sıkıntısı gün geçtikçe büyüyor!

Van sakinleri kent genelindeki konut sıkıntısı nedeniyle dert yanıyor. Bölge sakinleri imar nedeniyle sıkıntıların yaşandığını söylüyor. 

Van'da konut ve kira fiyatları yükselişte! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle konut fiyatları yükselişe geçti. Konut fiyatları ve kira ücretlerinde en çok artışın olduğu illerden biri de Van oldu.

Van'da 17 bin yeni konut inşa ediliyor!

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mucip Tapan, Van'da deprem sonrasında konut ihtiyacına yönelik çalışmaları anlattı. 

Kovid-19 ve deprem konut tercihlerini değiştirdi!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, deprem ve pandeminin konut tasarımında değişimler yarattığını belirtti. 

Pandemi ve deprem konut tercihlerini nasıl etkiledi?

Ünsal Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal, doğal afetler ve pandemi sürecinin insanların konut alırken tercihlerini değiştirdiğini söyledi.

Arnavutluk'taki 160 deprem konut Mart'ta tamamlanacak!

Albayrak Şirketi Temsilcisi ve Proje Müdürü Servet Birgören yaptığı açıklamada Arnavutluk'taki 160 konutu Mart'ta bitirmeyi planladıklarını belirtti.

TOKİ Van 409 konut ihalesi yarın!

Van İli, Erciş İlçesi, Tekevler Mahallesi 409 Adet Konut , 1 Adet Cami İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Van 303 konut ihalesi bugün!

Van İli, Tuşba İlçesi, Bardakçı Mahalesi 303 Adet Konut , 1Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

van deprem konut inşası Haberi

van deprem konut inşası

İran'ın Hoy kentinde geçen yıl meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yıkıma neden olduğu Van'n Başkale ilçesinde, hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  törene katılan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez törende inşa edilen deprem konutlarına yönelik açıklamada bulundu. Deprem konutlarının hak sahiplerinin belirlendiği söyleyen Bilmez lu açıklamalarda bulundu: 

"Kış şartlarının en zor olduğu bir haftada bu deprem meydana gelmişti. Devletimiz bütün birimlerini seferber ederek vatandaşla el ele verip yaraları en hızlı şekilde sarmaya çalıştı. Sadece devletimiz değil Trabzon'dan, Adana'dan, İzmir'den, Hatay'dan, Sinop'tan, Zonguldak'tan, İstanbul'dan herkes yanımızda olmaya çalıştı. Bugün depremin yıl dönümünde ölümün meydana geldiği 3 köyü ziyaret edeceğiz. Ardından muhtarlara konut yapımı, hak sahipliği ve diğer çalışmalarımızla ilgili bilgi vereceğiz....