23 / 04 / 2024

Cahit Bağcı: Çorum Stadı'nın satışına itiraz ve hukuk yolu açıktır!

Cahit Bağcı: Çorum Stadı'nın satışına itiraz ve hukuk yolu açıktır!

AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, “Stadın satışına itiraz ve hukuk yolu açıktır. Müdahil olma yetkimiz yok.” dedi.



Stadyum yeri satış ihalesi ile ilgili milletvekillerine yönelik eleştirilere cevap veren Bağcı, "İlimiz Merkezinde yer alan Turan Kılıççıoğlu Stadı, Kapalı Spor Salonu, Güreş Eğitim Merkezi, Tenis Kortları, Voleybol ve Basketbol Sahaları, Sentetik Çim Saha, Müştemilatları ve Amatör Spor Kulüpleri tarafından kullanılan spor altyapılarının da içinde bulunduğu 55 bin metrekarelik taşınmazın Çorum Belediye Meclisi kararı sonucu ihale yoluyla kar paylaşımı yöntemi ile satışı hiç kuşkusuz sporseverlerin ve Çorumluların önemle ve duyarlılıkla takip ettiği bir husus olduğu kadar bizler tarafından da takip edilmektedir.


İdarecilerin ve karar süreçlerindeki seçilmiş şahsiyetlerin kararlarında kamu yararı gözetmesi temel ilke olması gereği ortadadır.


Diğer taraftan, kaldırılması kararı alınan mevcut statlar ve spor altyapılarına karşılık şehrimizin imar planları ve genişleme alanlarına uygun yerlerinde daha modern spor altyapılarının yapılması şartına bağlı olarak satış gerçekleştirilmiş olduğu göz ardı edilmemelidir.


Toplumsal sorumluluk ve duyarlılık gösterilen bir konuda itiraz süreçleri ve hukuk yolları hiç kuşkusuz açıktır. Müdahil olma yetkimizin olmadığı bir hususta sorumlu tutulmamız ne kadar hakkaniyete uygundur?


Adı geçen satış konusunda varsa eksiklikler ve hukuka aykırılıklar başta belediye meclis üyelerimiz olmak üzere süresi içinde hukuki itiraz yolu her zaman açıktır. Sorumluluk hiç kuşkusuz kararı alanlar ve satışa ilişkin kararı onaylayacak olan idarecilere aittir.


Bize düşen görev Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve yerel yönetimlerimiz aracılığı ile başta profesyonel olmak üzere tüm amatör spor altyapı ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak girişimleri titizlikle sürdürmektir. Tıpkı Kargı'dan Mecitözü'ne, Bayat'tan Ortaköy'e kadar tüm ilçelerimizdeki spor altyapı eksiklerinin giderilmesine yönelik sürdürmekte olduğumuz çalışma ve çaba gibi daha fazla ihtiyaca sahip Çorum merkezde de gerekli spor altyapılarını ve donanımlarını sağlamaktır. Doğrudan konunun içine çekilmemizi ve sorumlu tutulmamızı Çorum kamuoyunun takdirlerine saygıyla sunarım.” şeklinde konuştu.


 

Çorum Hakimiyet 


Geri Dön