29 / 03 / 2024

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

Çalışanlara 638 lira iade geliyor! Uzun yıllardır uygulanan AGİ sistemi yerine vergi iadesi verilecek. Brüt ve net ücretli çalışanlar bu iadeden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor.



Kesilen vergilerin bir kısmı çalışanlara Asgari Geçim Ödeneği yani AGI olarak ödendi. Değişiklikle vergi kesintisi olmayacak. Ancak vergiyi kimin ödeyeceği konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem; "Tüm çalışanlar aslında en yüksek Asgari Geçim indirimi (AGİ) olan 638 liralık iadeye kavuşmuş oldu." İfadelerini kullandı.

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

A Hber'de yer alan habere göre; 2022 yılında uygulanacak yeni asgari ücret uygulaması ile vergi muafiyeti gündeme geldi. Vergisiz asgari ücret ve maaşlardaki bu istisna ile vergi iadesi olarak uygulanan Asgari Geçim İndirimi fiilen kaldırılmıştır. Kafa karıştıran konu bu ödemelerin geri ödenmesiydi. Aslında, tüm çalışanlar vergi iadesi aldı. Şu anda asgari ücret ve üzeri ücretli tüm çalışanlar için 638 lira vergi iadesi yapılıyor. Ancak, net ücretli işçilerin durumu belirsizliğini koruyor.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem; yeni maaşlar ve vergi sistemiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı:

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön