25 / 04 / 2024

agi kaldırıldı mı

agi kaldırıldı mı

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücrete vergi iadesinin detayları belli oldu. Buna göre asgari ücret miktarı olan 5 bin 4 liradan sigorta kesilerek, gelir ve damga vergisi alınmayacak.

4.500 lira ve üstü maaş alanlar dikkat! O ödeme kaldırıldı mı?

AGİ işçilere her ay maaş dışında yapılan bir ödemeydi. Yeni düzenleme sonrası, asgari ücretin üstünde maaş alan milyonlarca çalışan AGİ alıp alamayacağını merak ediyor. İşte merak edilenler...

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

Çalışanlara 638 lira iade geliyor! Uzun yıllardır uygulanan AGİ sistemi yerine vergi iadesi verilecek. Brüt ve net ücretli çalışanlar bu iadeden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor.

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

Milyonlarca çalışana işveren tarafından devlet adına ödenen ve işverenin gelir vergisinden düşülen AGİ ile çalışan işçilerin maaşı her ay belli oranlarda artış gösteriyordu. Peki AGİ 2022 yılında olacak mı? AGİ, 4.250 lira ve üstü maaş alanlarda kalktı mı? İşte ayrıntılar...

Kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Ev sahibi kiracı kavgaları gündemden düşmezken yüzde 25 zam sınırı da en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kirada yüzde 25 sınırı kaldırılmalı mı?

Dövizle ödemede 6 yıl sonra bir ilk! Yasak kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile dövizle ödeme yasağında 6 yıl sonra bazı alanların kaldırılmasına karar verildi. Peki hangi alanlarda dövizle ödeme yapılır? Dövizle ödeme yapılacak alanlar hangileri?

'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiasına son nokta! Bakan Şimşek'ten açıklama geldi..

Son zamanlarda kredi kartı taksitlerinin kaldırılacağına yönelik haberler çıkmaya başladı. Vatandaşlar merakla konunun detayını araştırırken Dezenformasyonla Mücadele Merkezi konuyla ilgili açıklama yaptı, Bakan Şimşek duyurdu...

Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? TÜFE uygulanacak mı? Ev sahipleri: Kiracılar bedavaya oturuyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldığında ne olacak? İşte konuyla ilgili o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Aras Bulut İynemli, Necip Memili ve Erkan Kolçak Köstendil'e 'belediye' şoku: 'Tiny house'ları kaldırıldı!

İzmir'in Karaburun ilçesindeki sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili'ye ait tiny house'lar belediye kararıyla kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Hafta sonu ve 16:00'dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankaların hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonları yapılan EFT/FAST işlemlerinde değişikliğe gitti buna göre; yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması resmen kaldırıldı.

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

Depremden sonra ÇED zorunluluğu kaldırıldı: O ilde 22 proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı çıktı! 

Hatay Valiliği’nin 6 Şubat depremlerinden sonra verdiği kararla ilde ÇED süreçlerinin zorunluluğu uygulaması kaldırıldı. Kararın ardından şehirde 22 proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. İşte ayrıntılar...

Evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemelerinde son dakika!

Evde bakım maaşlarının hesaplara yatırılıp yatırılmadığı pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı mı? 

Evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Evde bakım maaşlarında son dakika!

Evde bakım parası alan pek çok kişi Eylül 2023 ödemelerinin yatıp yatmadığı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki evde bakım maaşı Eylül 2023 ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Eylül 2023 aile destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? Aile destek ödemelerini bekleyenler dikkat!

Eylül 2023 aile destek ödemeleri pek çok kişi tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Eylül 2023 aile destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı? İşte aile destek ödemeleri ile ilgili detayları...

Hatay’da acil yıkılacak 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırıldı! Şehir tanınamaz hale geldi!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı 79 bin 150 binadan 46 bin 600’ünün enkazı kaldırılması ile şehir adeta tanınamaz hale geldi. 

agi kaldırıldı mı Haberi

agi kaldırıldı mı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından binlerce işletmenin merakla beklediği asgari ücrete vergi iadesinin ayrıntıları belli oldu. Tebliğ'e göre ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde; prim, kazanç, ikramiye, huzur hakkı, fazla mesai, döner sermaye ve ek ders ücreti gibi ödemeler ile birikimli bir matrah üzerinden vergilendirilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Yönetim kurulu üyelerine ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı, bilirkişilere, resmi arabuluculara, uzmanlara, spor hakemlerine ve sporculara yapılan ödemeler de istisnadan yaralanacak.

Asgari ücrete vergi muafiyetinin ardından ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı yasal düzenlemesinin uygulama tebliği yayınlandı. İşletmeler Ocak ayı maaş bordrolarını düzenlemek için bu tebliği bekliyordu. Bu yıl için belirlenen 5 bin 4 lira asgari ücret tutarından sadece sigorta kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. Asgari ücret net 4 bin 253,40...