24 / 04 / 2024

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücrete vergi iadesinin detayları belli oldu. Buna göre asgari ücret miktarı olan 5 bin 4 liradan sigorta kesilerek, gelir ve damga vergisi alınmayacak.



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından binlerce işletmenin merakla beklediği asgari ücrete vergi iadesinin ayrıntıları belli oldu. Tebliğ'e göre ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde; prim, kazanç, ikramiye, huzur hakkı, fazla mesai, döner sermaye ve ek ders ücreti gibi ödemeler ile birikimli bir matrah üzerinden vergilendirilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Yönetim kurulu üyelerine ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı, bilirkişilere, resmi arabuluculara, uzmanlara, spor hakemlerine ve sporculara yapılan ödemeler de istisnadan yaralanacak.

Asgari ücrete vergi muafiyetinin ardından ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı yasal düzenlemesinin uygulama tebliği yayınlandı. İşletmeler Ocak ayı maaş bordrolarını düzenlemek için bu tebliği bekliyordu. Bu yıl için belirlenen 5 bin 4 lira asgari ücret tutarından sadece sigorta kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. Asgari ücret net 4 bin 253,40 lira olarak ödenecek.

Milyonları ilgilendiren gelişmenin detayları haberimizde...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön