25 / 04 / 2024

agi kalktı mı

agi kalktı mı

Milyonları yakından ilgilendiren asgari ücrete vergi iadesinin detayları belli oldu. Buna göre asgari ücret miktarı olan 5 bin 4 liradan sigorta kesilerek, gelir ve damga vergisi alınmayacak.

4.500 lira ve üstü maaş alanlar dikkat! O ödeme kaldırıldı mı?

AGİ işçilere her ay maaş dışında yapılan bir ödemeydi. Yeni düzenleme sonrası, asgari ücretin üstünde maaş alan milyonlarca çalışan AGİ alıp alamayacağını merak ediyor. İşte merak edilenler...

Çalışanlara 618 lira iade! AGİ gitti, vergi istisnası geldi!

Çalışanlara 638 lira iade geliyor! Uzun yıllardır uygulanan AGİ sistemi yerine vergi iadesi verilecek. Brüt ve net ücretli çalışanlar bu iadeden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor.

4.250 Lira ve üstü maaş alanlara şok haber: AGİ kalktı mı?

Milyonlarca çalışana işveren tarafından devlet adına ödenen ve işverenin gelir vergisinden düşülen AGİ ile çalışan işçilerin maaşı her ay belli oranlarda artış gösteriyordu. Peki AGİ 2022 yılında olacak mı? AGİ, 4.250 lira ve üstü maaş alanlarda kalktı mı? İşte ayrıntılar...

AGİ dönemi sona eriyor!

Asgari ücretin 4 bin 253 TL olması ile beraber AGİ'nin ne olacağı merak konusu oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; yeni yılda AGİ uygulaması sona eriyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı! Yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüzde 25'lik kira zam sınırına ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Buna göre, yüzde 25 kira zam sınırı kalktı mı, kaldırılacak mı? İşte haberin ayrıntıları... 

Prof. Dr. Gürsel Öngören: Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engeller kalktı!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanunda yapılan yeni düzenlemelerle kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerin kalktığını söyledi.

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

Türkiye'de o para birimi kalktı mı? 10 TL 50 TL 100 TL değil. Kimse göremiyor o birimi

Türkiye'de bir dönem piyasada çok dolaşan bir para birimi hakkında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Vatandaşlar o para birimine artık rastalamadıklarını dile getirdi.

Altın şaha kalktı! Gram altın fırladı! Çeyrek, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? 7 Temmuz 2023 altın fiyatları

Altrın fiyatları bugün şaha kalktı. Gram altın 1650 TL sınırına dayandı. Çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını ne kadar? Yatırımcılar son dakika altın fiyatlarını araştırıyor. İşte 7 Temmuz 2023 altın fiyatları.

AGİ nedir? Asgari ücrette AGİ uygulanacak mı?

Yeni asgari ücretin açıklanmasından sonra vatandaşlar  Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulanacak mı? sorusuna yanıt arıyor. Peki Asgari ücrette AGİ uygulanacak mı? İşte detaylar...

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Volkswagen Caddy ÖTV’siz mi alınacak? Volkswagen Caddy ÖTV kaldırıldı mı? 2023 Volkswagen Caddy ÖTV’siz fiyatı!

Volkswagen Caddy için ÖTV kalktı mı? Volkswagen Caddy 2023 ÖTV muafiyetli fiyat listesi belli oldu mu? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!

EYT’de son durum ne? EYT şartları nedir? EYT’de yaş sınırı kalktı mı?

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemenin ayrıntıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladı. İşte EYT detayları!

Kasım’da en çok bu otomobiller satıldı! O marka resmen atağa kalktı! İşte detaylar!

Kadım ayını geride bırakırken, en çok satılan otomobil markaları da belli oldu. İşte Kasım ayında en çok satılan otomobillere dair detaylar!

Altın şaha kalktı! Git gide yükseliyor! Elinde 1 gram bile altını olanlar acil bakın! 7 Kasım 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatlarında son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın bugün güne 1673 dolardan başlarken resmen şaha kalktı. Altın fiyatları git gide yükselirken yatırımcılar canlı altın fiyatlarını merak ediyor. İşte güncel canlı 7 Kasım 2022 altın fiyatları.

agi kalktı mı Haberi

agi kalktı mı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından binlerce işletmenin merakla beklediği asgari ücrete vergi iadesinin ayrıntıları belli oldu. Tebliğ'e göre ücret gelirlerinin vergilendirilmesinde; prim, kazanç, ikramiye, huzur hakkı, fazla mesai, döner sermaye ve ek ders ücreti gibi ödemeler ile birikimli bir matrah üzerinden vergilendirilecek.

A Haber'de yer alan habere göre; Yönetim kurulu üyelerine ve denetim kurulu üyelerine ödenen huzur hakkı, bilirkişilere, resmi arabuluculara, uzmanlara, spor hakemlerine ve sporculara yapılan ödemeler de istisnadan yaralanacak.

Asgari ücrete vergi muafiyetinin ardından ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı yasal düzenlemesinin uygulama tebliği yayınlandı. İşletmeler Ocak ayı maaş bordrolarını düzenlemek için bu tebliği bekliyordu. Bu yıl için belirlenen 5 bin 4 lira asgari ücret tutarından sadece sigorta kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. Asgari ücret net 4 bin 253,40...