23 / 04 / 2024

Çalışanları korkutan haber! İşten çıkarmalar yolda!

Çalışanları korkutan haber! İşten çıkarmalar yolda!

Küresel şirketlerin tepedeki liderleri, durgunluk beklentilerine paralel şekilde önceliklerini de tekrar belirliyor. En büyük şok etkisi ise işçi çıkarmalarının gündemde olması oldu. İşte detaylar…



Bağımsız denetim şirketi KPMG'nin dünyanın en ünlü ve en büyük şirketlerinde görev yapan 1.300'den fazla olan CEO'ya stratejileri ve görünümleri ile ilgili olarak sorular yönelttiği “Küresel CEO Araştırması”nın 2022 senesi sonuçları açıklandı.

Dünya’nın haberine göre; Her 10 CEO'dan 8’i (yüzde 86) bir senelik zaman zarfında bir resesyon beklediğini açıklarken yüzde 71'i bu resesyonun şirket kazançlarını yüzde 10 oranında etkileyeceğini öngörüyor. Üst düzey yöneticilerin ise büyük çoğunluğu (yüzde 73) resesyonun beklenmiş olan büyümeyi sekteye uğratacağına inanmakta. Tüm bunlar ile birlikte, dörtte üçü (yüzde 76) yaklaşan resesyonun hemen öncesinde şimdiden bile tedbir amaçlı adımlar attıklarını da ifade ediyorlar.

%58’İ RESESYONUN HAFİF VE AYNI ZAMANDA KISA OLMASINI BEKLİYOR

Yapılan araştırmaya göre lider olanların yüzde 58'i hafif ve kısa zamanlı bir resesyon bekliyor. Üst düzey yöneticilerin ise yüzde 14'ü, 2022 yılının başlarına (yüzde 9) kıyas ile biraz daha yüksek bir oran ile bugünün en acil endişeleri arasında da resesyon konusu olduğunu ifade ederken pandemi yorgunluğu da yüzde 15 ile listenin başında yer almakta.

Tüm bu endişelere rağmen üst düzey olan yöneticiler, KPMG'nin geçtiğimiz şubat ayında 500 CEO ile yapmış olduğu “CEO Pulse” araştırmasına (yüzde 60) kıyas ile önümüzdeki altı ay için ekonominin dayanıklılığına belli bir şekilde daha fazla güven duymakta (yüzde 73). Tüm bunlar ile birlikte, lider kişilerin yüzde 71'i küresel ekonominin önümüzdeki üç sene içindeki büyüme beklentilerinden (2022 yılının başlarında yüzde 60) ve nerede ise her on CEO'dan dokuzu (yüzde 85) şirketlerinin de önümüzdeki üç sene içindeki büyümesinden emin olduklarını açıklıyor.

Çalışanları korkutan haber! İşten çıkarmalar yolda!


Geri Dön