25 / 04 / 2024

Çam Koza Court'ta artezyen kuyularıyla yüzde 50 tasarruf!

Çam Koza Court'ta artezyen kuyularıyla yüzde 50 tasarruf!

Çam Koza Court projesinde artezyen kuyuları açılarak kurulan özel arıtma sistemi, projenin su ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayacak



Ekgür İnşaat tarafından Kurtköy Yenişehir'de başlatılan ve inşaatının yüzde 80'i tamamlanan Çam Koza Court projesi, sosyal alanlara para ödenmemesi, cüzi oranda aidat alınması ve özel bir sistemle sağladığı yüzde 50'lik su tasarrufuyla dikkat çekiyor. Aydos Dağı'nın eteklerinde, 10 bin 722 metrekare arsa üzerinde, ormana karşı konumlandırılan projede inşaat sırasında yüksek debili su kaynağı farkeden firma sahipleri, 1.5 milyon lira harcayarak bunu ev sahiplerinin lehine kullanacak bir çalışma başlatmış. Çam Koza Court'un projesinde basketbol ve tenis kortu sahalarının bulunduğu arazinin alanda 2 adet artezyen kuyusu açtıklarını söyleyen Ekgür Inşaat'm ortaklarından Nurettin Cevdet Ekşioğlu, "Bu bölümde aynca 2 büyük su deposu açtık Bir de arıtma tesisi kurduk. Artezyen suyunu ilk su deposunda memba suyuna çevirerek projenin kullanımına sunacağız. Su faturaları yüzde 50 azalacak. İkinci su deposunda da kullanılan suyun tekrar antdarak bahçe sulamada kullanılacağı bir sistem oluşturduk. Böylece suda toplamda yüzde 75'e varan bir tasarruf sağlanacak" dedi.

Projenin ev sahiplerine getirdiği ikinci avantajın ise projeden daire alanların, hisseleri oranında sosyal alanlara ortak olabilmesi olduğunu kaydeden Ekşioğlu, şöyle konuştu: "Dolayısıyla projeden ev alanlar, sosyal alanlardan yararlanmak için bir üyelik ücreti ödemeyecek. Aynca projeden daire alanların en fazla 10 kişiye kadar, tanıdığı, akrabası ya da arkadaşı, 1 defaya mahsus olmak üzere 2 bin dolarlık bir ödeme yaparak sosyal alanlardan sürekli olarak yararlanma hakkına kavuşacak. Bu kişilerden toplanan bedeller ise bu alanların işletilmesine katkı sağladığı için, daire sahipleri aidat ödemeyecek ya da çok cüzi oranlarda aidat ücreti Ödeyecek."
25 milyon lira yatırımla gerçekleştirilen projenin tümünün Nisan ya da Mayıs 2011'de tamamlanması planlanıyor.
Vatan/Nihal YUVACAN


Geri Dön