25 / 04 / 2024

Çamlıca Kulesi'nde son aşamaya gelindi!

Çamlıca Kulesi'nde son aşamaya gelindi!

Çamlıca'da inşa edilen 360 metrelik kule de son aşamaya yaklaşıldı. Çamlıca Kulesi'nde 1300 tonluk anteni yerleştirmek için hidrolik sistem kuruldu. Anten, hidrolik sistemle tepeye monte edilecek.



Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca tepelerindeki radyo ve televizyon antenlerini tek bir noktada toplamak için ve Çamlıca'da görüntü kirliliğinin önüne geçmek için yapımına başlanan Çamlıca Kulesi'nde son aşamaya gelindi. 


360 metrekarelik dev kulenin 2018'in ilk ayında bitmesi planlanıyor. Projede 200 metrelik betornarme kısım tamamlandı.



 Çamlıca Kulesi nde son aşamaya gelindi!



Tamamlandığında Paris'teki Eyfel Kulesi'nden 33 metre daha yüksek olacak olan dev kulede 160 metre uzunluğundaki çelik anten yerleştirildi. Kulenin yapımını ve dış kaplama işini üstlenen Metal Yapı Holding, kulenin içine hidrolik sistem kurarak 1300 ton ağırlığındaki çelik anteni yerleştirdi.


Çamlıca TV Tower'da çelik antenin yapımına başlandı. Beton üstüne monte edilecek anten beton bloğun içinden hidrolik basınçla 200 metre yüksekliğe çıkarılacak. Kule tamamlandığında 360 metrelik yüksekliğe sahip olacak.



Çamlıca Kulesi nde son aşamaya gelindi!



Nişantaşı Üniversitesi Yapı Kulübü'nün düzenlediği konferansa katılan Metal Yapı Holding'den makine mühendisi Selami Gürel, proje ile ilgili bilgiler verdi.



Çamlıca Kulesi nde son aşamaya gelindi!



Türkiye'de bu kadar uzun ve ağır çelik anteni, 200 metre yüksekliğe çıkaracak bir vincin olmadığını söyleyen Gürel, "160 metrelik çelik anten yapısını 11 parçaya bölerek imal ediyoruz. Bu parçaları betonarme kulenin kapısından içeri sokarak üst üste kaynatacağız. Bu şekilde 1300 tonluk çelik anteni betonarme yapı içinde monte edeceğiz" diye konuştu.



Çamlıca Kulesi nde son aşamaya gelindi!



Gürel, 1300 tonluk anteni kule içinde monte etmek için kulenin en üst noktasına 8 adet 200 tonluk hidrolik halat demetli çekme grubu monte edileceğini söyledi.


Selami Gürel açıklamasında, "11 parça kulenin içinde tamamlanacak. Bu işin 4 ay süreceğini tahmin ediyoruz. Anten çelik yapısını kulenin içinde imal edip yerine kaldırdıktan sonra TV kulesinin 200 metre kotuna kadar gördüğünüz dış kabuk, dış çelik yapılar ve cephe sistemlerini de yerde yapıp modül modül yukarı çekeceğiz" ifadelerini kullandı. 




Çamlıca Kulesi nde son aşamaya gelindi!




Sabah


Geri Dön