25 / 04 / 2024

Çamlıca Kulesi'nde son rötuşlar!

Çamlıca Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Çamlıca Kulesi'nde son rötuşların yapıldığını dile getirdi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'nde son rötuşların yapıldığını müjdeleyerek, "Avrupa'nın en yüksek kulesini inşa ettik. Türk mühendislerinin, Türk gençlerinin eseri olarak tüm dünyaya hizmet edecek." dedi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'ni ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul'un, Türkiye'nin çok önemli bir esere yakın bir zamanda sahip olacağını dile getiren  Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Çamlıca Kulesi'nde işlemler tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor. Avrupa'nın en yüksek kulesini inşa ettik. Türk mühendislerinin, Türk gençlerinin eseri olarak tüm dünyaya hizmet edecek. Eylül ayı itibarıyla 100 radyo artık aynı anda yayın yapabiliyor. 100 radyonun aynı anda yayın yaptığı tek kule olarak dünyada bir ilk oldu. Çok gurur duyacağımız projelerden birisi."

Çamlıca Kulesi nde son rötuşlar!

- "İstanbul'u görüntü kirliliğinden kurtardık"

Bakan Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'nin yüksekliğinin 369 metre olduğunu, deniz kotundan yüksekliğinin ise 580 metre olduğunu söyledi.

Çamlıca'nın Türkiye için gurur, dünya için örnek projelerden biri olduğunu dile getiren Adil Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah en kısa zamanda vatandaşımızla, tüm dünyayla bu kuleyi buluşturacağız. Kulede seyir terasları, dinlenme katları var. Burası İstanbul'u tepeden gören en yüksek yer. Daha önce burada bir sürü görüntü kirliliği yaratan metal direkler vardı. Bunların hepsini temizleyerek İstanbul'u görüntü kirliliğinden kurtarmış olduk ve yayın yapan tüm radyoları tek kulede birleştirmiş olduk."

Bakan Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'ni sık sık ziyaret ettiğini ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldığını, sürecin hızlı bir şekilde ilerlemesi için çalışmaları hızlandırdıklarını dile getirdi.

Çamlıca Kulesi nde son rötuşlar!

Çamlıca Kulesi'nin ortak akılla yürütülen çalışmalardan biri olduğuna değinen Adil Karaismailoğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizin her bir noktasında binlerce şantiyemiz, binlerce eserimiz var. Buralarda çalışan yüzbinlerce arkadaşımız var. Hepsinin emeği var. Ekip olarak ülkemizin, milletimizin, vatanımızın geleceği için hep birlikte emek veriyoruz. Bizim yaptığımız projeler yüzyıllarca kullanılacak projeler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, ülkemizin yüzyılını planlıyoruz. İnşallah bu güzel projeleri bitirip, vatandaşımızla buluşturacağız."

- "Turizm açısından da önemli bir eser"

Bakan Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'nin uzun bir süre yapılan çalışmanın ardından ortaya çıkan çok değerli bir eser olduğuna değinerek, "Uluslararası yapılan bir yarışma sonucu tasarımı belirlen bir proje bu. Teknolojik açıdan, estetik bakımından çok önemli bir projedir. Güçlü ve kaliteli yayın yaparak radyoculuk sektörü de düzene konulmuş oldu." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul'a turizm açısından da önemli bir eser kazandırdıklarını dile getiren Adil Karaismailoğlu, seyir terasından İstanbul'un her bir yanının çok rahat görülebildiğine değindi.

Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi'nin panoramik bir kule olduğunu dile getirerek,  Topkapı Sarayı, Sultanahmet gibi birçok önemli eserin buradan görülebileceğini belirtti.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!


Geri Dön