19 / 04 / 2024

Can Ataklı: Son 4 yıl kim arazi almış araştıralım

Can Ataklı: Son 4 yıl kim arazi almış araştıralım

Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, bugünkü köşesinde "Haydi gelin son 4 yıl kim arazi almış araştıralım!" başlıklı yazı kaleme aldı



İstanbul'da skandal skandal üstüne. Daha önce de yazdım, okuyanlar hatırlar. İstanbul'a yapılacak üçüncü köprünün güzergâhının sır gibi saklanmasının ardında arsa ve arazi rantının olabileceğini söylemiştim.

Tabii ki sadece ben öyle düşünmüyordum, iktidarın bugüne kadarki politikalarını izleyenler bu ihtimalin çok güçlü olduğu yolunda hemfikirdi.

Ama bu tür dedikoduların ortaya çıkmasına rağmen iktidar mensupları hiç aldırmadılar bile. Sonunda CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin köprünün Tarabya - Beykoz arasında olacağını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş sır gibi saklanan bu kararın doğru olduğunu açıklamak zorunda kaldı.

Şimdi; daha önce yazdığım öneriyi tekrarlamak istiyorum. İktidar resmi söyleminde her türlü yolsuzluk, usulsüzlük, nüfuz ticareti ve hırsızlığa karşı olduğunu, iktidar olanaklarını kullanarak kimsenin şahsi varlığını artıramayacağını ileri sürüyor.

O halde işte sınav şansı:

Diyorum ki; bağımsız bir kuruluş, üçüncü köprü güzergâhı üzerinde son 4 yıldaki arsa ve arazi satışlarını araştırsın. Son 4 yıl içinde kaç dönüm arazi el değiştirmiş, fiyatlar neymiş ortaya çıkarılsın.

Ayrıca bu arsa ve arazileri alanların alım gücü olup olmadıklarına da bakılsın. Çünkü Ferrarisi'ni bile korumasının üzerine yapanlar var bu ülkede.

İktidar bu araştırmayı yaptırıp sonuçlarını açıklarsa, gerçekten her türlü yolsuzluk, usulsüzlük ve hırsızlığa karşı olduğunu da kanıtlamış olacaktır.

Bu arada yeni öğrendiğimiz bilgilere göre Başbakan Erdoğan, henüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken önüne getirilen üçüncü köprü projesine karşı çıkmış. Bu köprünün İstanbul'un kuzeyinden geçmesinin kenti mahvedeceğini saptamış.

Oysa Kadir Topbaş'ın söylediğine göre Başbakan üçüncü köprünün yerini helikopterle geçerken belirlemiş.

Şimdi son bir şey sormak istiyorum. Üçüncü köprü güzergâhı üzerindeki Silivri ve çevresinde, ayrıca Çavuşbaşı bölgesinde, şu anda devletin tepesinde oturan kişilerden bazıları Tayyip Erdoğan Belediye Başkanı iken arazi almışlar mıydı? Bu araziler sit alanı olmasına rağmen bazı kişiler buralara hatırı sayılır paralar yatırmışlar mıydı?
Vatan/Can Ataklı


Geri Dön