19 / 03 / 2024

Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımına başladı!

Can Dündar'ın villasının kaçak bölümlerinin yıkımına başladı!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın villasının kaçak olan sundurma, çardak ve havuz ile bahçe duvarının yıkımıyla ilgili çalışmalara başlandı. Muğla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahliye için gönderilen ihbarname sonrasında yıkımı, Dündar'ın kendisinin yaptırdığı tespit edildi.



Muğla'nın Bodrum İlçesi Kumbahçe Mahallesi'nde yer alan Can - Dilek Dündar çiftinin villasıyla ilgili yeni gelişme meydana geldi. Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1184 ada ve 4'üncü paftada yer alan, 5 milyon lira değerindeki 376 metrekarelik deniz manzaralı villanın bahçe duvarının, ormanlık alanı işgal ettiği, 27 metrekarelik orman arazisinin bahçeye katıldığı belirlendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; orman mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümlerinin ardından tespit edilmesi işgal, suç zabıt tutanağı altına alındı. Villanın 188 metrekarelik kısmının ise hazine arazisi içerisinde olması sonucunda Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü'ne ihbarname gönderildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan incelemelerin ardından hazırlanan tutanakta yapılan tespitlerde şu ifadeler kullanıldı:
"Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanı işgal edilmiş. Orman arazisi duvarla çevrilip villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır."

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturmaya geçilirken villanın bazı bölümlerinin kaçak olduğunun belirlenmesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Gerçekleşen incelemelerin ardından Can- Dilek Dündar çiftine işgal ettikleri 188 metrekarelik hazine arazisini 15 günde tahliye etmeleri için ihbarname gönderildi. Bu sürede arazinin tahliye edilmemesi durumunda işgal edilen alana yapılan havuz, bahçe duvarı, sundurma ve çardak yıkımı gerçekleşecek. Dündar çiftine 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildiği ortaya çıktı. 

Dündar'ın işgal ettiği 188 metrekarelik kısma havuz ve bahçe yaptığı, alanın, imar planına göre ise kısmen yol, kısmen park, kısmen de 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olduğu belirlendi. Can Dündar'ın, araziyi 2009'dan bu yana işgal ettiği belirlendi.

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce kaçak eklentilerin yıkımında eşyaların zarar görmemesi için villanın tahliye edilmesi amacıyla 28 Mayıs tarihinde Can Dündar'ın İstanbul'da bulunan evinin adresine tebligat gönderildi. Tebligatta yıkımın 11 Haziran tarihine kadar yapılması talep edildi. Dündar, tebligat sonrasında bugün villasına yıkım için 2 işçi göndertti. Yıkıma pergolaların ahşap kısımlarının kesilmesiyle başlandı.


Geri Dön