26 / 04 / 2024

Can Dündar'ın kaçak villasına 148 bin 144 lira ceza!

Can Dündar'ın kaçak villasına 148 bin 144 lira ceza!

Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın kaçak olduğu tespit edilen villası için ihbarname gönderildi. Ayrıca villa için 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildi.



Muğla Bodrum'da firari gazeteci Can Dündar'ın kaçak olduğu tespit edilen villası hakkında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, işgal edilen 188 metrekarelik Hazine arazisinin 15 gün içinde tahliye edilmesi için ihbarname gönderdi. Ayrıca 148 bin 144 lira ecrimisil cezası verildi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kumbahçe Mahallesi'nde yer alan Can- Dilek Dündar çiftinin villasıyla ilgili yeni gelişme meydana geldi. Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1184 ada ve 4'üncü paftada yer alan, 5 milyon lira değerindeki deniz manzaralı villanın bahçe duvarının 27 metrelik kısmının ormanlık alanı işgal ettiği ortaya çıktı. Orman mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucu tespit edilen işgal, suç zabıt tutanağı altına alındı. Villanın 188 metrekarelik kısmının Hazine arazisi içerisinde kalması nedeniyle Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü'ne ihbarname gönderildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün hazırladığı tutanaktaki tespitlerde şu ifadelere yer verildi.

"Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanı işgal edilmiş. Orman arazisini duvarla çevirip villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır."

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve villanın kaçak olduğunun ortaya çıkmasıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca çalışmalar başlatıldı. Gerçekleşen incelemelerin ardından Can-Dilek Dündar'a işgal ettikleri 188 metrekarelik Hazine arazisini, 15 günde boşatmaları için ihbarname gönderildi. Bu sürede arazinin tahliye edilmemesi durumunda, işgal edilen alanda yapılan havuz ve bahçenin yıkımı gerçekleşecek. Dündar çiftine 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildiği de ortaya çıktı.

Dündar'ın işgal ettiği 188 metrekarelik kısma havuz ve bahçe yaptığı, alanın, imar planında ise kısmen yol, kısmen park, kısmen de 3. Derece Arkeolojik SİT alanı olarak yer aldığı tespit edildi.

Can Dündar'ın araziyi 2009'dan bu yana işgal ettiği belirtildi.

Can Dündar'ın Bodrum'daki villası için soruşturma başlatıldı!


Geri Dön