19 / 03 / 2024

Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümler için karar verildi!

Can Dündar'ın villasındaki kaçak bölümler için karar verildi!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, firari gazeteci Can Dündar'ın kaçak eklentiler yapıldığı tespit edilen villasıyla ilgili yeni gelişme meydana geldi.



Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Kumbahçe Mahallesi'nde yer alan Can- Dilek Dündar çiftinin villası hakkında yeni gelişme meydana geldi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 1184 ada ve 4'üncü paftada bulunan, 5 milyon lira değerindeki 376 metrekarelik deniz manzaralı villanın bahçe duvarının ormanlık alanı işgal ettiği, 27 metrekarelik orman arazisinin bahçeye katıldığı belirlendi.

Orman mühendislerinin gerçekleştirdiği harita ölçümleri sonucu belirlenen işgal, suç zabıt tutanağı altına alındı. Villanın 188 metrekarelik kısmının ise hazine arazisi içinde yer alması nedeniyle Bodrum Milli Emlak Müdürlüğü'ne ihbarname gönderildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı inceleme sonrası hazırlanan tutanak üzerindeki tespitlerde şu ifadelere yer verildi:

"Ruhsata aykırı olarak 27 metrekare orman alanı işgal edilmiş. Orman arazisi duvarla çevrilip villaya katılmış. Villaya kaçak eklenti olarak yine orman alanı içine havuz yapılmış. Villanın 188 metrekarelik kısmı ise maliye hazinesi arazisi içerisinde kalmaktadır."

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yapılırken, villanın bazı bölümlerinin kaçak olduğunun tespit edilmesi durumunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Gerçekleşen incelemelerin ardından Can-Dilek Dündar'a işgal ettikleri 188 metrekarelik hazine arazisini, 15 gün içerisinde tahliye etmeleri için ihbarname gönderildi. Bu süre içerisinde arazinin tahliye edilmemesi durumunda, işgal edilen alana yapılan havuz, bahçe duvarı, sundurma ve çardağın yıkımı gerçekleşecek. Dündar çiftine 148 bin 144 lira ecrimisil cezası kesildiği de tespit edilmesi planlanıyor.

Dündar'ın işgal ettiği 188 metrekarelik kısma havuz ve bahçe yaptığı, alanın, imar planında ise kısmen yol, kısmen park, kısmen de 3'üncü derece arkeolojik sit alanı olduğu belirlendi. Can Dündar'ın araziyi 2009 yılından bu yana işgal ettiği ortaya çıktı. 

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kaçak eklentilerin yıkımında eşyaların zarar görmemesi için villanın boşaltılması amacıyla 28 Mayıs tarihinde Can Dündar'ın İstanbul'da bulunan evinin adresine tebligat gönderildi. Dündar'ın yakınları tarafından tebligatın teslim alındığı, 11 Haziran tarihine kadar villanın tahliye edilmemesi halinde yıkıma başlanacağı ortaya çıktı. 


Geri Dön