26 / 04 / 2024

Soner Yalçın’ın kaçak villasına çifte soruşturma!

Soner Yalçın’ın kaçak villasına çifte soruşturma!

Oda TV’nin sahibi ve Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın’ın İstanbul Levent'teki milyonlarca dolarlık kaçak villası ile ilgili soruşturma başlatıldı



ODA TV'nin sahibi ve Sözcü Gazetesi yazarı Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'te yer alan ve kale gibi yeniden inşa ettiği milyonlarca dolarlık villası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Sabah gazetesinden Addurrahman Şimşek'in haberine göre, ortaya çıkan belgeleri ihbar kabul eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçti. Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü SİT alanındaki usulsüz villa inşaatı ilgili soruşturma başlattı.

İzmir Çeşme'de SİT alanı üzerine villa ve havuz inşa ettirdiği ortaya çıkan Hüseyin Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'te de kale gibi korunan 30 milyon liralık villasında usulsüz inşaat yaptırdığını Sabah gazetesi ortaya çıkarmıştı. Soner Yalçın, 2005 yılında Levent Mahallesi'nde aldığı tripleks villayı beş sene süreyle şirket ofisi şeklinde kullandı. 2010 yılında ise ikametgâh olarak kullanmaya başladı. Yalçın'ın evde 'basit tadilat' bahanesiyle başlattığı çalışmaların inşaatı genişletme amacını taşıdığı belirtilmişti. Skandalın patlak vermesi üzerine de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düğmeye bastı.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nce SİT alanında yer alan bu usulsüz inşaatla ilgili soruşturma başlatıldı. Soner Yalçın'ın usulsüz inşaat genişletme çalışmasının 2862 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı olduğu ve tadilat işlemlerinde yasal prosedürlerin hiçbirini yerine getirmediği belirtildi.

 

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!


Geri Dön