25 / 04 / 2024

Adnan Oktar’ın kaçak villası İBB gündeminde!

Adnan Oktar’ın kaçak villası İBB gündeminde!

CHP'li İBB Meclis Üyeleri  Nadir Ataman, Doruk Bulut, Deniz Erzincan Adnan Oktar'ın Kandilli'de yer alan kaçak villasıyla ilgili İBB Meclisi'ne soru önergesi verdi.



 

CHP'li İBB Meclis Üyeleri  Nadir Ataman, Doruk Bulut, Deniz Erzincan Adnan Oktar'ın Kandilli'de bulunan kaçak villasıyla ilgili İBB Meclisi'ne soru önergesi verdi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Mecliste soru önergesini okuyan CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İBB Encümeni'nin Adnan Oktar'ın Kandilli’deki kaçak yapıları için aldığı yıkım kararının uygulanması için mülklerin devredildiği TMSF’ye yazı yazılması üzerine savcılığın devreye girdiğini söyledi. Ataman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Oktar'ın Kandilli'deki kaçak yapıları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden çıkarılan yıkım kararının “tespit ve tasnif işlemlerinin” devam ettiğini söyleyerek yıkım kararının bir ay ertelenmesini istediğini belirtti. Encümenin  176 bin lira para cezası kestiğini söyleyen Ataman “Bu kenti 15 yıldır siz yönetiyorsunuz.  Adnan Oktar Boğaziçi ön görünümde kaçak site yapmış, 23 adet kaçak yapı yapmış  gören yok. Siz idare olarak göz yummasanız, yol vermeseniz bu meczup bu kadar kaçak bina yapabilir mi ? Önce izin verdiniz, kullandınız şimdi ters düşünce yıkım ve para cezası kararı aldınız” dedi.


Ataman şu soruları sordu: “Yıllardır Boğaziçi ön görünümde kaçak olarak yapılmış olan  23 adet kaçak yapıyı bilerek görmezden gelen Boğaziçi İmar Müdürlüğü ve konuyla ilgili sorumluları hakkında idari  bir işlem yaptınız mı? Savcılığa suç duyurusunda bulunacak mısınız? FETÖ olayında görüleceği gibi siz siyasi ayağı çıkarmakta yavaş davranıyorsunuz. Bu olayda kaçak yapıların görülmemesi için kamu görevlilerine müdahale eden baskı kuran siyasileri ortaya çıkaracak mısınız? “

Söz alan İBB AKP Grup Başkanvekili Ömer Lütfi Arı ise konuyla ilgili olarak “İhmali olan varsa gereken yapılır. Ama partimizin töhmet altında bırakılması doğru değil” diye konuştu. Soru önergesi, yanıtlanmak üzere oybirliği ile İBB Başkanlığı'na havale edildi.

Adnan Oktar'a ait kaçak yapılar için yıkım kararı!


Geri Dön