29 / 03 / 2024

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...



Soner Yalçın’ın İstanbul’un göbeğinde SİT alanında bulunan villayı neredeyse sıfırdan yaptığını gösteren yeni fotoğraflar bulundu. Fotoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor. 

Sözcü gazetesi yazarı ve Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ın İstanbul'un merkezi Levent'te 'basit tadilat' gerekçesiyle inşa ettirdiği kale gibi kaçak inşaatın yeni fotoğrafları bulundu. 

Fotoğraflarda Yalçın'ın SİT alanındaki evde çok detaylı yenilemeler yaptığı tespit edildi. Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; fotoğraflarda villanın dış cephe duvarları hariç neredeyse tamamında işlem yapıldığı görülüyor. Öyle ki, villaya bodrum kat bile eklenmiş. Bir fotoğrafta odanın tabanına komple kalıp demir döşendiği görülüyor. Evin iç duvarları da komple yıkıldı ve yenilendi. 

SABAH Özel İstihbarat Bölümü'nün ulaştığı fotoğraflar, Yalçın'ın Beşiktaş Belediyesi'ne 'basit tadilat yaptıracağı' beyanında bulunmasına rağmen çok kapsamlı inşaat çalışması gerçekleştirdiğini belirtiyor. 

Soner Yalçın ın Levent te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

HER YERİNİ DEĞİŞTİRMİŞ

Ortaya çıkan fotoğraflara göre Soner Yalçın, evin içinin büyük bölümünü yıkıp tekrar yapmış. 'Basit onarım'da sadece pencere doğramaları, boya ve badana yapma hakkı bulunurken evin değiştirilmedik noktası kalmamış. Komple yenilenen binada taşıyıcı sistemler, elektrik tesisatı, su tesisatı, kombi tesisatı, garaj, aydınlatma tesisatı, bahçe, mutfak, banyolar, çatı, ısıtma sistemi değiştirilmiş. Ayrıca villanın iç hacminde de artış yapılmış.

BODRUM KAT İLAVE ETTİ

Yalçın, yenileme sırasında villaya bir de bodrum kat eklemiş. Ortaya çıkan fotoğraflarda, villa çatısının baştan yapıldığı, evin içinde birçok duvarın yıkıldığı, çelik konstrüksiyon ile yapının desteklendiği, en ilginci ise evin içinde bir çukur oluşturulup bu çukurun içinin kalıp demirle döşendiği görülmekte. Binanın içi gibi dış yüzeyininde de kapsamlı bir tadilat yapılmış. Villanın birçok bölümünde yeni duvarlar örüldüğü, bazı duvarların yıkıldığı, her tarafa kalıplar çakıldığı belirlendi.

Soner Yalçın ın Levent te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

VİLLAYI BÜYÜTTÜĞÜ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Soner Yalçın'ın 30 milyon TL'lik villasının toplam 393 metrekare olan kullanım alanını müştemilata 12 metre ilavesiyle 405 metrekareye artırdığını SABAH dün kamuoyuna açıklamıştı. AK Parti döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak çalışmalar için yerinde yapılan denetimde belge ibraz edilemediği sebebiyle tutanak tuttuğu tespit edilmişti.

Soner Yalçın Levent'teki villasında yasa dışı inşaat mı yaptı?


Geri Dön