28 / 03 / 2024

Soner Yalçın'ın villasında yeni kaçaklar tespit edildi iddiası!

Soner Yalçın'ın villasında yeni kaçaklar tespit edildi iddiası!

Soner Yalçın’ın, sit alanında olan villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması “Bu kadarına pes” dedirtti. Kaçak yapıya ilişkin tutanak tutuldu, yıkım kararının yanı sıra para cezası da uygulandı...



Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'te sit alanında kalan kale gibi korunan villasında bir kez daha kaçak inşaat yaptığı ortaya çıktı. Beşiktaş Belediyesi, kaçak inşaat ile ilgili Yapı-Tatil Tutanağı düzenlerken belediye encümeni kaçak yapı ile ilgili hem yıkım kararı aldı hem de para cezası uyguladı. Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; Yalçın'ın Levent'teki sit alanındaki evinde çok detaylı yenilemeler yaptığı ve villanın dış cephe duvarları hariç neredeyse tamamında işlem gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Yalçın'ın inşa ettiği milyonlarca dolarlık villayla ilgili Sabah Gazetesi'nin haberinden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı harekete geçmiş, usulsüz inşaata ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Ekiplerin, Yalçın'ın villasında yaptığı incelemeler geçtiğimiz günlerde tamamlanmış, Soner Yalçın'ın villadaki kaçak inşaatlarla ilgili suç duyurusu yapmıştı.

YENİ KAÇAKLAR TUTANAKTA...

Soner Yalçın'ın Levent'teki villasında geçtiğimiz ay yeni kaçak inşaat yaptığı belirlendi. Yalçın'ın geçmiş yıllarda yaptığı kaçağı araştırmaya giden ekipler, kale gibi villada yeni kaçak inşaatlarla karşılaştı. Beşiktaş Belediyesi, Yalçın'ın evindeki kaçak inşaata ilişkin 12 Haziran 2020'de Yapı-Tatil tutanağı tuttu. Tutanağı; Beşiktaş Belediyesi çalışanı 2 Teknik Eleman ile 1 Zabıta Memuru imzaladı. Soner Yalçın adresinde bulunamadığı için tutanağa imza atmadı. Yalçın'ın müştemilatta, havuzda, bekçi kulübesinde ve terasta büyütmeler yaptığı tespit edildi.

Tutanakta, kaçak inşaatın mühürlenerek tatil edildiğine yer verildi. Soner Yalçın hakkında 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu ve 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında yasal işlem başlatıldı. Beşiktaş Belediyesi encümeni, Yalçın'ın kale gibi korunan villasındaki kaçak yapılaşmaya ilişkin iki kritik karar verdi. Belediye encümeni 23 Haziran tarihli kararında, mal sahibi Soner Yalçın'a oybirliği ile 70 bin 512 TL ceza kesti. Yine belediye encümeni 30 Haziran tarihli kararında, oybirliği ile Yalçın'ın kaçak villasının projesine uygun hale getirilmesine ve yıkımına karar verdi.

BELEDİYENİN KAÇAK TESPİTLERİ

Beşiktaş Belediyesi Encümen Kararı'nda belirlenen yeni kaçaklar, şu 10 madde ile açıklandı:

-Binanın bahçesinde 55.8 metrekare tek katlı müştemilat.

-Binanın bahçesinde yaklaşık 63.92 metrekare tek katlı müştemilat.

-Zemin katta bahçe tarafında yaklaşık 24.45 metrekare ilavenin mevcut ana binaya dahil edildi.

-Binanın bahçesine 25 metrekare havuz yapıldı

-Zemin katta mevcut ana binaya yaklaşık 7.08 metrekare ilave edildi.

-Binanın ... Sokak cephesinde yaklaşık 15 metrekare tek katlı ilave.

-Tip projesinde otopark geçiti olarak görülen kısmın 27.82 metrekare büyütülerek ana binaya dahil edildi.

-1. Normal katta mevcut ana binaya yaklaşık 24.45 metre kare ilave edildi.

-1. Normal katta mevcut ana binaya yaklaşık 31,86 metrekare ilave edildi.

-Çatı katında yaklaşık olarak 2 metrekare kuşgözü yapıldı.

Nişantaşı'nın göbeğinde kaçak yapı krizi!


Geri Dön