20 / 04 / 2024

Soner Yalçın’ın villasındaki kaçak için Bakanlık’tan suç duyurusu!

Soner Yalçın’ın villasındaki kaçak için Bakanlık’tan suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeği Levent'te yaptırdığı kale gibi kaçak inşaata ilişkin İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.



Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeği Levent'te 'basit tadilat' gerekçesiyle yaptırdığı kale gibi kaçak inşaata ilişkin İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün incelemesinde sona gelindi. Sabah Gazetesi'nden Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; İl Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na kaçak inşaat ile ilgili suç duyurusu yaptı. 

174 METREKARELİK KAÇAK

Çevre İl Müdürlüğü'nün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçede bulunan tespitlere göre Yalçın, villaya kaçak olarak 110 metrekare müştemilat, 26 metrekare havuz, 15 metrekare bekçi kulübesi yaptırdı. Ayrıca Yalçın'ın birinci katta bulunan, projede teras olarak isimlendirilen 15 metrekare büyüklüğündeki balkon alanını villa içerisine kattığı ve önünde de ayriyeten 8 metrekarelik bir balkon oluşturduğu belirlendi. Çevre İl Müdürlüğü'nün suç duyurusuna İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararı da delil olarak gösterildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Komisyon kararında, alanın SİT alanını olduğuna dikkat çekilerek, 1974'ten sonra yapılan tüm uygulamalarda kurul kararı alınması zorunlu olduğu dile getirildi. Kararda, yapı ile ilgili herhangi bir kurul ya da komisyon kararı alındığına ilişkin bir belge sunulmadığı belirtilerek, savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına oybirliğiyle karar verildiği söylendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Sezen Aksu’nun İzmir'deki kaçak havuzu apar topar dolduruldu!


Geri Dön