19 / 04 / 2024

Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın önleme projesi hazır!

Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın önleme projesi hazır!

Karaman Belediyesi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın suyu önleme kanal projesi hazırladı. Dere yatağında arazileri bulunan vatandaşlara bilgi verildi...




Karaman Belediyesi, Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağı için taşkın suyu önleme kanal projesi hazırladı.


Proje kapsamında Gödet Barajı ve Mut yolu arasındaki dere yatağında arazileri bulunan vatandaşlara belediye meclis salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcısı H.Osman Ünüvar, “Proje kapsamında ihalesi yapılmış olan kanal projesinde regülatör ile Mut yolu arasındaki dere yatağı taşkın önleme kanalı olarak inşa edilecek. Belediyemiz yetkilileri alanda yaptıkları incelemeler ile bu alanda en az kayıp olacak şekilde kanalın geçmesini sağlayacak. Mümkün olduğunca eski dere yatağı korunarak taşkın kanalı projesi oluşturulacak. Yerinde yapılan tespitler ile bahçesi olan mülk sahiplerinin ağaç bedelleri de ayrıca ödenecek" dedi.



Konya'nın Nabzı


Geri Dön