20 / 04 / 2024

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Soner Yalçın’ın Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisi sit alanı mı?

Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın İzmir'in Çeşme ilçesindeki kaçak köşkünün arazisi sit alanı çıktı. Kanunu hiçe sayarak, sit alanının ortasına 3 katlı lüks köşk diken Soner Yalçın’a belediye göz yumdu.



Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör bugünkü yazısında Oda TV’nin sahibi Soner Yalçın’ın  İzmir  Çeşme’deki kaçak köşkünün arazisinin sit alanı çıktığını yazdı. İşte Güngör'ün o yazısı...

Yılmaz Özdil ve Fatih Portakal'ın ardından sosyetik devrimci Oda TV'nin sahibi, Sözcü yazarı Soner Yalçın da sobelendi. Yalçın, İzmir'in en güzel tatil beldesi Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'ndeki tarlaya lüks kaçak köşk yaptırdı. Tarlanın doğal sit alanında olduğu ortaya çıktı.

Kanunlara göre, izinsiz bir çivi dahi çakılması yasak olan 10 bin 440 metrekare sit alanındaki araziye yapılan devasa kaçak köşke CHP'nin Çeşme Belediyesi yıllarca göz yumdu, yıkım kararını dahi uygulatmadı. Soner Yalçın, İmar Barışı çıkınca koşarak SİT alanına diktiği lüks köşkünü korumaya aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, usülsüz yapılan köşkle ilgili suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

ARAZİYİ 2004'TE KAPATTI


Edinilen bilgilere göre Yalçın, Ovacık Soğanlık mevkiindeki araziyi 2004'te sinemacı Menderes Utku'dan aldı. Tarla doğal sit alanında (sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı) kalıyor. Kanunlara göre, sit alanı ilan edilen bu bölgede ne zemine ne de yapıya izin var. Her türlü fiziki ve inşai müdahale ancak koruma bölge kurulundan izin alınması durumunda mümkün olabiliyor. Bunun için de Koruma Amaçlı İmar Planı yaptırılması gerekiyor.
 


Geri Dön