19 / 04 / 2024

Can İnşaat, Yaka Konutları'nı hayata geçirecek!

Can İnşaat, Yaka Konutları'nı hayata geçirecek!

Yaptığı projeler İle tercih edilen firma olmayı başaranlardan Konya Meram bölgesinde söz sahibi olan Can İnşaat Meram Yaka'da yapımına başladıkları Yaka Konutları ile de adından söz ettirecek.



İnşaat sektöründe uzun yıllardır söz sahibi olan Can İnşaat Meram Yaka'da yapımına başladıkları Yaka Konutları ile de adından söz ettirecek. Can inşaat Proje Müdürü Ali Can ile başarının sırrını, nasıl buralara geldiklerini ve tabi ki sektörün durumunu konuşuldu. 



Öncelikle kendinizden bahseder misiniz? 


Selçuk Üniversitesi inşaat Mühendisliği bölümünü okudum. 2009 yılında mezun oldum. Karatay Üniversitesi'ııde yüksek lisansımı tamamladım. Sektörde uzun yıllardır yer alıyorum.



Can İnşaat'ın kuruluş serüveninden bahseder misiniz? 


1986 yılında yaptığımız birikimi değerlendirmek amacıyla emlak işiyle başladık ve ardından Can İnşaat'ı kurduk. Babam Avrupa'da çalışma şansı bulduğu için orada gördüğü yenilikleri Konya'ya getirdi ve biz de uygulama şansı bulduk. Yeniliklerle dolu bir çizimde ilerledik sürekli. Bu nedenle geçmişten bugüne tercih edilen firmalardan biri haline geldik. 



Geçmişteki hedeflerinize ulaşmış görünüyorsunuz. Handan sonraki hedefleriniz neler? 


Yıllardır işine gösterdiği özenle sektörde ciddi bir yer edinen firmamız kalite anlayışına yeni bir anlam yükleyen çizgide çalışmalar yapmaktadır. Firmamızın sektörde adı akla ilk gelen kuruluş olması öncelikli hedeflerimizdendir. Müşteri memnuniyeti de bizim için önem arz eden konulardandır. Bu nedenle hedeflerimizi koyduğumuz noktada, müşterilerin de menfaatini düşünüyoruz. 



Rakiplerinizden sizi farklı kılan şey nedir? 


Biz kendi öz bütçemiz ile çalışan bir firmayız. Kredi kullanmayız. Borçlu çalışmayı sevmeyiz. Garantili çalışırız. Çok inşaat yapalım şantiyemiz olsun mantığı değil. az olsun, öz olsun, sade yapalım mantığında çalışıyoruz. Kaliteli evler yapmamız, verdiğimiz sözü yerine getirmemiz önemli farklılıklarımızdan. En önemlisi ise. yerimizde saymıyoruz. Her zaman daha iyisini, daha yenisini ortaya çıkarmak için uğraşıyoruz. Kısacası biz yeniliklerle var oluyoruz. 



"KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYORUZ" 



Bu başarının sırrı nedir? 


Emin adımlarla ilerlememiz bizi başarılı kılan faktörlerden. Müşterilerimizi önemsiyor, onların isteklerine, arzulara göre faaliyete geçiyoruz. En iyilerle çalışıyor, bu kaliteli malzemeyi temin ediyoruz. İşte bu ve bunun gibi birçok faktör bizi başarılı kılanlardan. 



Bugüne kadar hangi projelere imza attınız? 


Birçok projeye İmza attık. Bunlardan bir kaçını sayacak olursak, Can Uva. Can Riva. Can Tuva, Can Nova. Can Konak gibi projelerimiz oklu. Şimdi ise yapımı devam eden Fatih Caddesi üzerinde Can Yaka konutları var. 



CAN YAKA FARK YARATACAK 



Can Yaka nasıl bir çizgiyle ortaya çıkacak? 


Can Yaka Konudan Fatih Caddesi üzerinde Meram Yaka'da bulunan 49 daire ve 6 iş yerinden oluşan projemiz. Burada yeraltı ve açık otoparkımız, çocuk oyun sahalarımız. voleybol ve basketbol sahalarımız, kamelyalar, yürüyüş alanlarımız var. 3+1 ve 4+1 daire tiplemelerimiz bulunuyor. Salon, oturma odası, mutfak, iki tane çocuk odamız, yatak odamız yeterli büyüklükte alıcılara hizmet vermek için hazırlanıyor. Tüm odalarda duvar kağıdı ve asma tavanlarımız mevcut. Bu projeyi büyük titizlikle yaptık. Bu bölgede büyük fark yaratmasını bekliyoruz. Müşterilerimiz örnek daireleri gönüllerince gezebilirler. Eşyam sığacak mı derdi yaşanmasın diye örnek dairelerimize eşya döşedik. Bu konutlar Meram Yaka Bölgesi'nde olduğu için burada iç mimarlarla çalıştık. Her şeyin çizimi yapılarak, her noktanın üzerinde titizlikle çalışarak yapıldı konutlarımız. Burada arsa fiyatları yüksek okluğu için dairemizi de lüks yaptık. 



Müşterilerinize ödeme kolaylığı noktasında neler sağlıyorsunuz? 


İnşaat bitene kadar vade tanıyoruz. 

Ödemeler bitmediyse anahtar teslimine kadar devam ettiriyoruz vadeyi. Birkaç ay da toleransımız oluyor ödeme noktasında. 



Sektörde karşılaştığınız sıkıntılar var mı? 


Tüm firmaların olduğu gibi biz de arsa sahipleriyle anlaşma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bizi en çok sıkıntıya sokan nokta da tam anlamıyla bu. Müteahhitler fiyatları yüksek tutmak amacıyla yüksek rakamlar teklif ediyor. Daha düşük bir fiyatla biz gidince de anlaşma konusunda sıkıntılar yaşanıyor. 



Aile şirketi olmanın avantajları var mı? 


Biz üç kardeş işlerin üstesinden gayet iyi geliyoruz Fikirlerimiz, yapmak istediklerimiz ve hayata geçirdiğimiz projeler genelde ortak kararınız oluyor. Aile şirketi olmak her şeyden önce samimiyet getiriyor. Bundan dolayı bizim için büyük bir avantaj. 



Sektöre girmek için hazırlanan kişilere tavsiyeleriniz neler? 


İşlerini doğru yoldan sapmadan yapsınlar. Söz verdikleri tarihte yapılan sahiplerine teslim etsinler. Çünkü bu sektördeki en önemli şey güvendir. 



Konya inşaat sektörü, ülke inşaat sektörüne göre ne durumda? 


Türkiye'de inşaat sektörü özellikle son yıllarda ciddi anlamda önemli işlere imza attı. İnşa edilen yapılar, ülkenin vitrinine güzellik kattı. Konya'da aynı şekilde emin adımlarla yürüyerek daha da yükseğe doğru tırmanmaya devam ediyor. Bizler de sektöre katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. 




Pusula Konya



Geri Dön