19 / 04 / 2024

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale Defterdarlık Binası'nın yıkımına engel!

Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu gerçekçesiyle boşaltılan Defterdarlık Binası'nın yıkımı bürokrasi engeline takıldı.



Çanakkale'de 2015 yılında depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tahliye edilen Defterdarlık Binası, son günlerde madde bağımlılarının uğrak mekanı oldu. 

Çanakkale Gündem Gazetesi'nde yer alan habre göre; kimliği belirsiz kimseler tarafından kullanılan ve içerisinde bulunan çöp yığınları nedeniyle harabeye dönen bina, çevrede bulunan vatandaşları tedirgin etti. Ancak buna karşı binanın tahliye edilmesinin üzerinden geçtiğimiz 4 yıldır söz konusu alanın yıkılması amacıyla tek bir kazma dahi vurulmadı.  Zira bina Defterdarlık’a tahsilli olduğu nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yıkımın yapılması amacıyla Defterdarlık İl Müdürlüğü’nün kendi içinde bulunan yazışmaların tamamlaması amaçlanıyor. Kurumlar içinde yer alan bu ağır aksak ilerleme ise bölgenin imar gelişiminin önünde bulunan ‘bürokrasi’ engelini bir kez daha görülüyor.

Çanakkale’de metruk binalar güç geçtikçe artarken bunlardan en dikkat çekici örnek ise eski Defterdarlık Binası oldu. 2015'de depreme dayanıksız olduğu nedeniyle tahliye edilen binada, hala hiçbir yıkım işlemi gerçekleşmedi. Binanın Defterdarlık’a tahsil edilmesi halinde ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım çalışmalarının başlatılması amacıyla ilk olarak Defterdarlık’ın kendi içindeki yazışmaları tamamlaması planlanıyor.


Geri Dön