23 / 04 / 2024

Çanakkale Savaşları'nın müzesi şehir merkezine yapılıyor!

Çanakkale Savaşları'nın müzesi şehir merkezine yapılıyor!

Türkiye'nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşları ile ilgili müzeler, savaşın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda yapıldı şimdiye kadar. Şimdi şehir merkezine yapılması planlanan müzenin yer tespit çalışmaları yapılıyor...



Çanakkale Savaşları'na ait bir müze de şehir merkezinde yapılacak. AK Parti Milletvekili Mehmet Daniş, bu amaçla yer tespiti çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 


Türkiye'nin tarihinde önemli bir yere sahip olan Çanakkale Savaşları ile ilgili müzeler, savaşın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda yapıldı şimdiye kadar. Çanakkale merkezde de olması yıllarca gündeme geldi fakat adım atılmadı. Milletvekili Daniş, talepler üzerine çalışma başlatıldığını söyledi. Daniş, "2015 projeleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca bir proje planlanıyor. Şu an yer tespiti yapılıyor, iki üç yer üzerinde çalışmalar devam ediyor. Yer tespiti tamamlandığında, tıpkı Troya Müzesi'nde olduğu gibi ulusal bazda bir proje yarışması düzenleyeceğiz. 1915 Çanakkale Savaşları Müzesi'nin içinde Çanakkale Savaşları ile ilgili eserler, malzemeler ve bilgiler sergilenecek. Çanakkale'ye gelenler, artık yarım günde gezip gitmeyecek. Şehir merkezine de gelip burada yapılacak müzeyi gezmelerine olanak sağlayacağız. 1915 Müzesi tamamlandığında Çanakkale, müzecilik anlamında sayılı kentlerinden birisi olacak." diye konuştu. 


Müzenin, Hamidiye Tabyası veya ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi içinde yapılması planlanıyor.


Haberciniz


Geri Dön