23 / 04 / 2024

Çanakkale'de eski sanayi alanı yenileme projeleri görücüye çıktı!

Çanakkale'de eski sanayi alanı yenileme projeleri görücüye çıktı!

Çanakkale Belediyesi'nin Eski Küçük Sanayi Alanı Yenileme Projesi kapsamında, kent içi ve kent dışından mimarlar tarafından hazırlanan toplam 9 proje, bölgedeki hak sahipleri ve kentlilerin ziyaretine açıldı.



Yaklaşık 4 bin metrekarelik zemin alanına sahip olan Eski Kiiçiik Sanayi Alanında, toplamda 46 hak sahibinin tamâmı ile yapılan görüşmeler ve fikir alışverişleri sonrasında, kent merkezinde kalan bu alanın Çanakkale Belediyesi önderliğinde, kontrolünde ve sorumluluğunda yenileme çalışmalarına karar verildi. Hak sahiplerinin, mevcut haklarını ne şekilde kullanmak istedikleri ve projeye yönelik taleplerinin alınması ile birlikte mimari avan projenin elde edilmesi amacıyla Mimarlar Odası Çanakkale Şubesinde toplantı düzenlenerek, kentli mimarlardan öneri istendi. 

Bunun sonucunda ise kentimizden 6 ekip, kent dışından da 3 ekip olmak üzere toplam 9 proje önerisi Çanakkale Belediyesine sunuldu. 

Projeler Birlikte Değerlendirilecek Kent yaşamına dair üretilen projelerde katılımcılık anlayışını ön planda tutan Çanakkale Belediyesi, Eski Küçük Sanayi Alanı Yenileme Projesini de bıı çerçevede yürütüyor- Bu kapsamda. 

12 Ocak Pazartesi günü Parion Otel'de, 9 projenin sergiye sunulduğu bir kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İdare Mahkemesi Başkanı İbrahim Aydoğdu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve birim çalışanları başta olmak üzere, hak sahipleri ve kentliler katıldı. 

"Vekalet Verilmesi Bizim İçin Onurdur" Kokteylde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ül&iir Gökhan, yıllar önce küçük sanayi bölgesi olarak planlanan bu alanın, günümüzde kent merkezinde kalması sebebiyle yenilenmesinin planlandığını, bu nedenle tüm hak sahipleriyle birebir görüşmelerin gerçekleştiğini kaydetti. Hak sahiplerinin tüm istek ve taleplerini kayıt altına aldıklarını belirten Başkan Gökhan, "Bıı toplantılar sonucunda hak sahiplerinin vekaletlerini istedik ve herkes istisnasız olarak vekaletlerini verdi. Bundan büyük bir mutluluk ve kıvanç duyuyorum. Bu güvenin ifadesidir. Vekalet verilmesi, bizim için büyük bir onur meselesidir,. Onun için bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Çoğunluğun Kararı Uygulanacak... 

I lak sahiplerinin de istekleri doğrultusunda çağrıya çıkıldığım ve hem kent içi hem de kent dışından ekiplerin hazırladığı 9 projenin sergiye çıktığım belirten Başkan Gökhan, "9 tane proje bugün geldi, sizlerin görüşüne sunuldu. Burada bîr oylama yapılacak. Alanda iki tane sandık var. Birine 46 kişi yani, hak sahipleri oy atacak. Diğer sandığa da Çanakkale'de yaşayan herkes oy atabilecek. Bir hafta bu sandık açık kalacak. Bir haftanın sonunda hepsini ortaya çıkaracağız, Hangi proje öne çıkıyorsa, onun üzerinden konuşacağız. Değişiklik isteniyorsa değişi klikler yapılacak. Burada bir iş yapacaksak ortak, hep beraber yapacağız. Sadece belediye karar vermeyecek. Çoğunluk karan bizim için önemli. Oy birliğine yakın bir kararla bunu tamamlayacağız. Sonrasında ihale aşamasına geçilecek. Yüklenici firma tespit edildikten sonra 18 aylık yapım süreci başlayacak. Siz hiçbir aşamada kimseyle muhatap olmayacaksınız. Yapı denetimini, çalışmasını biz yapacağız. Sizlerin taleplerini yerine getirecek şekilde planlayacağız" dedi. 

Kentin Çehresi Değişecek... 

Bölgenin cazibe merkezine dönüşeceğini ifade eden Başkan Gökhan, alanın dönüşüm değil, mevcut hak sahiplerinin bölgelerinden ayrılmak zorunda kalmadan yenileneceğini vurguladı. 

"Mevcut haklarınızın altına düşmeyeceksiniz" diyen Başkan Gökhan, kentin turizm kenti olma yolunda Çanakkale Belediyesi olarak gerekli adımları attıklarını da ifade etti. Gökhan, Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi, Kent Meydanı ve Çevresi Düzenlemesi Kentsel Tasanın Projesi gibi yenileme projelerinin de olduğunu, bununla birlikte kentin diğer noktalarında da planlanan yenileme çalışmaları ile birlikte Çanakkale'nin 4-5 yıl içinde farklı ve modern bir görünüme kavuşması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. 

Projeler Bir Hafta Boyunca Parion Otel'de Sergilenecek Eski Küçük Sanayi Alanı Yenileme Projesi kapsamında hazırlanan toplanı 9 proje, bir hafta süreyle Parion Otel Lobisinde sergilenecek. Aynı zamanda, alanda bulunan iki adet sandığa hem hak sahipleri hem de tüm kentliler beğendikleri proje için oy atabilecek. 

Proje Hakkında uYeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Projesi", İskele Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Saat Kulesi gibi kentin önemli odak noktalarım da içeren "Kent Meydanı ve Çevresi Düzenlemesi Kentsel Tasarını Projesi" ve "Sosyal Konutlar Mevki Kentsel İyileştirme Projesi" gibi şimdi de sunulmuş bulunan Eski Küçük Sanayi Alanı Yenileme Projesi, ıoo.yıl dolayısıyla bütün dünyada kentimize gittikçe artan ilgiye zemin hazırlayacaktır. Çanakkale Belediyesi, Kenti bu yeni gelişmelere hazırlamaktadır. Bu alan, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasına, Çanakkale Belediyesi Demokrasi Atölyesine, Cuma Pazarına, Sançay rekreasyon alanına komşudur ve bu alanlarla ilişk ilendiril inektedir. 


Çanakkale Haber


Geri Dön