26 / 04 / 2024

Yerli otomobil Togg Ankara'da ilk kez görücüye çıktı!

Yerli otomobil Togg Ankara'da ilk kez görücüye çıktı!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olan Togg, Ankara ATO Congresium'da düzenlenen Ekonomi ve İklim değişikliği Zirvesi'nde ilk kez görücüye çıktı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...



Ankara'da Ekonomi ve İklim değişikliği zirvesi başladı. 2022 senensinin son çeyreğinde üretiminin gerçekleştirilmesinin ardından 2023 senesinde satışa çıkarılması beklenen Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg ilk kez Ankara'da Ekonomi ve İklim değişikliği zirvesi'nde otomobilsevelerle buluştu .

Yerli otomobil Togg Ankara da ilk kez görücüye çıktı!

Yenişafakcom'da yer alan habere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank şu şekilde konuştu: "Emin olun TOGG, bu yıl sonunda trafiğe çıktığında sadece ülkemizin değil, dünyanın da yıldızı olacak. Sıfır karbon emisyonuyla, iklim değişikliğiyle mücadeledeki en büyük kozlarımızdan biri olacak". 

Yerli otomobil Togg Ankara da ilk kez görücüye çıktı!

Bakan Mustafa Varank, "Dünyanın ilk iklim değişikliği fuarı bu zirve kapsamında kuruldu. Biz de hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak hem de bağlı ilgili kuruluşlarımızla bu fuardayız. Yeşil dönüşüm odaklı çalışmalarımızın detaylarını merak eden herkesi stantlarımıza davet ediyorum. Tabii, fuar alanının yıldızının doğuştan elektrikli ve otonom aracımız TOGG olacağı aşikar. Ama emin olun TOGG, bu yıl sonunda trafiğe çıktığında sadece ülkemizin değil, dünyanın da yıldızı olacak. Sıfır karbon emisyonuyla, iklim değişikliğiyle mücadeledeki en büyük kozlarımızdan biri olacak. Enerji başta olmak üzere; kaynakların verimli kullanıldığı, israfın en aza indiği, atıkların geri kazanıldığı, karbon ayak izinin olmadığı bir yapıya dönüşüm olmazsa olmazımız. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda başlattığımız Türkiye'nin Otomobili projesi TOGG, bu hamlelerin başında geliyor. Tam zamanında ve doğru teknolojiye yatırım yaparak hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde otomotiv sektöründeki rekabetçiliğimizi katlayarak artıracağız" diye konuştu.

Yerli otomobil Togg Ankara da ilk kez görücüye çıktı!

Togg'un otomobil sekötründeki yeşil dönüşümün ilklerinden olacağını ve üretimin planlandığı gibi devam ettiğini açıkladı. Togg ile birlikte diğer otomobil markalarının da elektrikli araç yatırımlarını arttırdığını belirten Bakan Varank, "Bildiğiniz gibi Ford'un bu konuda ülkemizde çok büyük bir yatırımı var. Bu ay itibarıyla Kocaeli’de tam elektrikli araçlarının üretimine başlıyorlar. Diğer birçok marka da ülkemize gelmek için fırsat kolluyor. Ülkemizin yakın zamanda elektrikli araç konusunda global bir üretim üssü olacağına emin olabilirsiniz. Tabii sektörde yaşanan bu hızlı gelişmelerle birlikte elektrikli araç şarj altyapılarına olan ihtiyaç da artıyor. Hafta başında Sayı Cumhurbaşkanımızın da ilan ettiği gibi ülkemizde yüksek hızlı şarj istasyonlarının yaygınlaşmasını sağlamak üzere bir destek programı hazırladık. 81 ilimizin tamamında, bin 500’den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulmasına yönelik toplamda 300 milyon liralık destek sağlayacağız. Böylece bir yıl içinde, Türkiye’yi şarj istasyonları ile donatmış olacağız" ifadelerini kullandı.

Togg Avrupa'nın en temizi!

Türkiye'nin milli arabası TOGG yeni yüzünü ilk kez gösterdi

Asgari ücretle TOGG sahibi olunabilir mi? İşte cevabı...

TOGG için geri sayım başladı! Yola çıkmaya hazırlanıyor!


Geri Dön