19 / 04 / 2024

Dünyanın ilk özel konut yatı görücüye çıktı!

Dünyanın ilk özel konut yatı görücüye çıktı!

Dünyanın ilk özel konut yatı projesi Somnio'un iç tasarımından ilk kareler görücüye çıktı. Fiyatı 11.2 milyon dolardan başlayan bu evlerin sahipleri davet veya tavsiye ile seçilmiş kişiler olacak.



Dünyanın ilk özel konut yatı projesi Somnio'un iç tasarımından ilk kareler görücüye çıktı. 2024'te denizle buluşacak olan Somnio, adeta yüzen bir ultra lüks apartman şeklinde hayata geçirilecek. Özel yatta konut sahibi olma imkanını yakalayanlara, özenle seçilmiş rotalar eşliğinde denizde benzersiz bir yaşam sunulacak. Dünya Gazetesi'nden Aysel Yücel'in haberine göre; Somnio, 220 metreyi aşan boyu ile 2024'te suya indiğinde dünyanın en büyük süper yatı unvanına sahip olacak. Somnio, ayrıca bugüne kadar hayata geçirilen ilk özel konut yatı olacak. İsmi Latince 'hayal etmek’ anlamına gelen süperyat adeta, yüzen bir ultra lüks apartman görünümüne sahip. Somnio'da 39 ev bulunacak. Özel balkonlu veya teraslı yüzen evlerin tümü özelleştirilebilecek.

Yaz aylarında evleri ön satışa sunulan Somnio’un iç tasarımından kareler ilk kez geçtiğimiz hafta sergilendi. Sergilenen seçeneklerden bazılarında deniz kabuğu şeklinde büyük yataklar, okyanus manzaralı geniş yaşam alanları ve duvar aynaları ön plana çıkıyor. Fiyatı 11.2 milyon dolardan başlayan bu evlerin sahipleri davet veya tavsiye ile seçilmiş kişiler olacak. En pahalı ev, üst güvertenin büyük bir bölümünde yer alıyor.

Dünyanın ilk özel konut yatı görücüye çıktı!

Maliyetinin 600 milyon dolara ulaşması öngörülen Somnio, İsveçli Winch Design ve Tillberg Design tarafından tasarlanıyor ve Norveçli gemi inşa şirketi üreticisi VARD tarafından inşa edilecek. İç tasarımlar ise Luttenberger Design, Winch Design, Tillberg Design tarafından dizayn edildi. Ev sahipleri, oda konfigürasyonlarına karar vermenin yanı sıra malzeme, mobilya, aydınlatma ve sanat eserini seçmek için tasarım ekiplerinden biriyle üç aya kadar çalışma yürütecek. Bu öze yatta, ev sahibi olma fırsatına sahip olanlar, dilerlerse süreci desteklemek için kendi iç mimarlarını da getirebilecek.

DENİZDE EŞSİZ BİR HAYAT VADEDİYOR

Bu özel yatta ayrıca ev sahipleri için restoranlar, barlar, 10 bin şişelik şarap mahzeni, çok sayıda havuz, kütüphane ve spor salonu gibi alanlar bulunacak. Mülk sahiplerine adeta ultra lüks bir otelde karşılaşılan hizmetler verilecek. Özel olarak seçilmiş bir mürettebatla, özenle belirlenmiş destinasyonlardan meydana gelen denizde eşsiz bir yaşam sunulacak.

Konut sakinlerinden yakıt ve gıdayla beraber bakım ve onarım gibi masrafları karşılamak amacıyla senelik bir ücret alınacak. 

Son yılların popüler konut trendi: Yüzen ev! 


Geri Dön