27 / 04 / 2024

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.



Çanakkale Çan'a bağlı Uzunalan, Dereoba, Bilaller, Tepeköy ve Göle Köylerini içinde barından bölge, termal turizmi ile öne çıkıyordu. Sözcü'den Mehmet Andaç'ın haberine göre, 04.12.2006'da ise dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bakanlar kurulu kararıyla bölge ‘Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi’ olarak ilan edildi.

Çanakkale de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

13 YIL SONRA FAY HATTI HATIRLANDI

Yaklaşık olarak 13 sene sonra yani 13 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ise bölgenin Termal Turizm Merkezi statüsü iptal edildi. Söz konusu iptali meclis gündemine taşıyan Cumhuriye Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cevaplaması için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi verdi.

Çanakkale de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

“İÇERİSİNDE FAY HATTI YER ALDIĞINDAN…”

CHP’li Muharrem Erkek, soru önergesinde iptalin gerekçesini, uzman görüşünün alınıp alınmadığını ve bölgenin altın madenciliği için kullanılıp kullanılmayacağını sordu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ise CHP’li Erkek’in sorusuna şoke edici bir cevap verdi.

Çanakkale Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi’nin fay hattı üzerinde olduğunu bildiren bakanlık, “Bu yerler üzerinden Enerji Nakil Hattı geçtiğinden ve içerisinde fay hattı yer aldığından, bu durum yapılması düşünülen muhtemelen bir yatırımı olumsuz etkilemektedir” ifadelerine yer verdi.

 


Geri Dön