26 / 04 / 2024

Çanakkale'de inşaat firmaları projelerini tamamlayamıyor!

Çanakkale'de inşaat firmaları projelerini tamamlayamıyor!

24 Haziran seçimlerinin ardından doların yükselmesi ile başlayan ekonomik kriz en çok inşaat sektörünü etkiledi. Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, Çanakkale'de inşaat sektörünün durumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.



24 Haziran’da yapılan genel seçimlerin hemen ardından doların 7 TL’nin üstüne çıkmasıyla başta inşaat sektörü olmak üzere birçok yan sektörde ve farklı sektörlerde artan maliyetler ekonomik krize neden oldu. Krizden en çok etkilenen ise inşaat sektörü oldu.

Çanakkale Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre, konuyla ilgili konuşan Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural önemli açıklamalarda bulundu. Ülkede yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen sektörün inşaat sektörü olduğunu söyleyen Vural, son dönemde finansal sıkıntılardan dolayı projesini tamamlayamayan birçok firma olduğunu açıkladı. Ekonomik dengelenme sürecinin başladığını söyleyen Vural, bahar aylarının yaklaşması ile beraber konut sektörüne olan talebinde yeniden canlanacağını açıkladı. 

“Krizden en çok etkilenen kesim inşaat”

Ülkede yaşanmakta olan ekonomik türbülans ve krizin kendisini maalesef kentte de hissettirdiğini söyleyen Vural; “Sektörel olarak baktığımızda, bundan en çok etkilenen kesimin inşaat olduğu gözlemlenmektedir. Son dönemde finansal piyasadaki sıkıntılardan dolayı, projesini tamamlayamayan birtakım firmalar maalesef bizde de mevcuttur. Ancak ekonomik dengelenme sürecinin başladığını da olumlu olarak gözlemlemekteyiz. Bir süre önce tekrar 0.98 faiz oranı ile çıkartılan konut kredileri, piyasaya bir miktar talep getirmiştir.  Ancak, müşterinin tercihi tamamıyla bitmiş konutlardan yana olmaktadır. Daha önce de belirttiğim gibi kentimiz sektörel açıdan diğer kentlere göre bu krizden daha az etkilenmektedir. Ancak, bizde ki arkadaşların ölçeği daha küçük olduğu için bu krizler yine de maalesef yaşanmaktadır” açıklamasında bulundu.

“Bahar ayları ile beraber konut talepleri yeniden artacak”

Bahar aylarının kendisini göstermesi ile konuta olan talebin yeniden artış kaydedeceğini söyleyen Vural, Önümüzdeki süreçte kışın biraz geçmesi, güneşin biraz kendini göstermesi ve seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla birlikte konut sektöründeki talep de yükselecektir. Bu noktada fiyat artışları dizginleniyor. Bazı dairelerin zararına fiyatlarla gözden çıkarıldığını duyuyoruz. En kısa sürede konut fiyatları kaybettiği seviyeyi yakalayacak ve önümüzdeki süreçte konut sektörü yeniden belirleyici olmaya devam edecektir” diye konuştu. 


Geri Dön