26 / 04 / 2024

inşaat sektörü kriz

inşaat sektörü kriz

200’ü aşkın alt sektöre talep yaratarak ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörü, 2019 yılında daraldı mı?

Kriz, inşaatta çürük elmaları ayıkladı!

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak yaptığı açıklamada “2019’un ilk 9 ayı, en şiddetli kriz aylarıydı. 1 Eylül’den itibaren bu şiddet azalmaya başladı. Piyasa, faiz indirimi kararıyla birlikte umut buldu” diye konuştu.

Çanakkale'de inşaat firmaları projelerini tamamlayamıyor!

24 Haziran seçimlerinin ardından doların yükselmesi ile başlayan ekonomik kriz en çok inşaat sektörünü etkiledi. Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, Çanakkale'de inşaat sektörünün durumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

İnşaatta en az 20 yıl kriz olmaz!

Varyap Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Erdinç Varlıbaş "Şu an sektörde görülen durgunluk faiz ve kur yüzünden. Yaşanan durgunluk, bir krize işaret etmiyor. Önümüzdeki 20 yıl boyunca da bu sektör krize girmez. Sektör, 2020'de sıçrama yapacak" dedi.

Mehmet Şimşek: Türkiye'deki inşaat firmaları süreci çok iyi yönetti!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek İnşaat sektöründe arka arkaya iflaslar yaşanabileceğine dair haberlerin anımsatılması üzerine, yaşanan şoklara rağmen Türkiye'deki firmaların süreci çok iyi yönettiklerini söyledi.

İnşaat maliyet artışı inşaat sektöründe kriz yarattı! Maliyetler yüzde 90 arttı!

İnşaat maliyetleri özellikle son aylarda üst üste gelen zam haberleri ile gündemde yerini almaya devam ediyor. İnşaat maliyetlerindeki fahiş artışlar inşaat sektöründe kriz yarattı ve maliyetler yüzde 90 arttı. Peki İnşaat sektörü şuanda ne durumda? İşte resmi verilerle inşaat sektörü...

İngiliz inşaat sektörü hız kesti!

Açıklanan resmi verilere göre, İngiltere’de inşaat sektörünün büyümesi, tedarik zincirindeki kriz ve iş gücündeki yetersizlikler sebebiyle hız kesti.

İnşaat sektöründeki kriz emlak piyasasını nasıl etkiledi? 

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. 

Savaş Yükselyalçın: İnşaat sektöründe kriz yok!

Adana'da Aklı Selim İnsanlar Derneği Başkanı Savaş Yükselyalçın, inşaat sektöründe kriz olmadığını söyledi. Yükselyalçın, müteahhitlere önemli önerilerde bulundu.

İnşaat sektöründeki kriz, iş jeti pazarına mı yansıyor?

Türkiye'de inşaat sektöründe yaşanan krizin, iş jeti pazarına da yansıdığı iddia edildi.

İnşaat sektörünün GSMH'deki payı yüzde 30!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, inşaat sektörünün GSMH içindeki payının yaklaşık yüzde 30 düzeyinde olduğunu söyledi. Karataş, '' İnşaat sektörünün özellikle kriz dönemlerinde desteklenmiyor'' dedi.

İnşaat sektöründeki kriz ekonomiyi derinden etkiler!

MHP Tokat 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, "Ekonominin sadece inşaat sektörü üzerine kurulması büyük yanlıştır. İnşaat sektöründeki bir kriz ekonomiyi derinden etkiler." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arka arkaya inşaat sektörüne destek veren sözleri, yatırımcıları rahatlattı. Sektörün devleri, "Kriz var diye bizi yıpratmaya çalışanlara en iyi cevap verildi" dedi..

İnşaat sektörü 15 aylık süreye rağmen krizi atlatamadı!

Ekonominin lokomatifi olarak tanımlanan inşaat sektöründe süre gelen kriz, bütün sektörleri olumsuz yönde etkilerken, yapılan inşaat sayısında önceki yıllara göre önemli düşüş meydana geldi.

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekti. Faiz ve vergi kolaylığı sağlanmazsa kriz kapıda dedi.

Hüseyin Aslan: İnşaat sektöründe kriz kapıda!

EGE-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, işsizlikle mücadelenin en etkin araçlarından biri olan inşaat sektörünün ciddi bir krize doğru sürüklendiğine dikkat çekerek, Sektör alarm veriyor dedi...

Hüseyin Bilmaç: İnşaat sektörünün büyümeme lüksü yok!

İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "2012 yılında inşaat sektörü; cari açığa net pozitif katkısı ile katma değeri yüksek, stratejik bir sektör olarak değerlendirilmeli" diye konuştu

İnşaat sektörüne duyulan güven, Ocak'ta yüzde 8.1 arttı!

TÜİK'in ocak ayına ilişkin "Sektörel Güven Endeksleri" sonuçlarına göre, ocak ayında, perakende ticaret sektörü güven endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,6, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 8,1 oranında artarken, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0,5 o

inşaat sektörü kriz Haberi

inşaat sektörü kriz

200’ü aşkın alt sektöre talep yaratarak ekonominin lokomotifi olma özelliği taşıyan inşaat sektörü, 2019 yılında daraldı. Korkusuz’da yer alan habere göre, sektörde mali yapılarda bozulma, finansman sıkıntısı ve talep daralması ile oluşan arz-talep dengesizliğinin etkisi bu yıl da etkisini hissedildi. Konkordato başvurusunda bulunan şirket sayısı artarken, ekonomik krizden en fazla haşan inşaat sektörü aldı.


DARALMADA BİRİNCİ




Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2018 yılında yüzde 2.8 büyüme gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 2.1 daralma yaşanmıştı. Bu yılın ilk çeyreğinde GSYH yüzde 2.4, inşaat sektörü ise yüzde 9.3 küçülme gösterdi. İkinci çeyrekte ise Türkiye ekonomisi yüzde 1.5 daralırken, inşaat sektörü yüzde 12.7 küçüldü. İnşaat sektörü yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 7.8 küçüldü ve aralıksız daralma trendini beşinci çeyreğine taşıdı....