19 / 04 / 2024

Çanakkale'deki yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'deki yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'de gerçekleştirilen yatırım projeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ceylan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 2002-2018 yılları arasında Çanakkale'de gerçekleştirilen yatırım projelerine lişkin soru önergesi hazırladı. Ceylan, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Özgür Ceylan'ın soruları:
1- 2002 ile 2018 yılları arasında bakanlığınız ile bağlı ve ilgili kuruluşlarının Çanakkale'de gerçekleştirdiği yatırım projeleri nelerdir? Söz konusu yıllar itibari ile Çanakkale'de yatırım programına alınan projelerde fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları nelerdir? Tahsis edilen ödenek miktarları ne kadardır? Bu ödeneklerin ne kadarı tahsis edildiği dönemler içerisinde harcanmıştır?
2- 2002 ila 20185 yılları arasında Çanakkale'den sağlanan vergi geliri ile Çanakkale'de gerçekleştirilen yatırımları göz önüne aldığınızda bakanlığınız ile bağlı ve ilgili kuruluşları arasında; Çanakkale bütçeye sağladığı vergi geliri bakımından Türkiye'de iller arasında kaçıncı sıradadır? Aldığı kamu yatırımları bakımından Çanakale 81 il içerisinde kaçıncıdır?
3- Çanakkale için 2002 ila 2018 yılları arasında yatırım programına alınan projelerden kaçı proje bitiş tarihinde tamamlanamamış ve bitiriliş tarihleri uzatılmıştır? Zamanında tamamlanamayan ve sözleşme bedelinden daha pahalıya mal olan projelerin gecikme ve öngölünden daha pahalıya mal olma sebebi nedir?
4- 2002-2018 yılları arasında Çanakkale'de projelendirilen işlerin proje bazında ihale sözleşme bedelleri ile gerçekleşme bedelleri nedir?
5- Çanakkale merkez ve ilçesinde bulunan devlet hastanelerinde norm kadroya göre uzman hekim açığı mevcut mudur? Şayet açık varsa hangi branşlarda açık vardır? Çanakkale'de uzman hekim açığı olan hastaneler hangileridir ve bu hastanelere uzman hekim ataması ne zaman yapılacaktır?


Geri Dön