29 / 03 / 2024

Çanakkale'ye bakım merkezi ve okul inşa ediliyor!

Çanakkale'ye bakım merkezi ve okul inşa ediliyor!

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Bakım ve Sosyal Rehabilite Merkezi ile Merkez Turgut Reis Ortaokulu yapım çalışmaları sürüyor.



Çanakkale İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada; “Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı takip edilen Bakım ve Sosyal Rehabilite Merkezi ile Merkez'i, İsmet Paşa Mahallesi,  İzmir  Caddesi, 1129 ada, 3 parselde bulunan, mülkiyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait olan arsaya yaptırılan bina, bakıma muhtaç ve engelli kişilerin barınma ve rehabilite edilmesi amacıyla yapılmaktadır. İdari bina ve konut binalarından oluşan kompleks bir yapıdır. 40 kişiyi barındıracak kapasitededir. 3 milyon TL maliyetiyle ilimiz ihtiyaçlarına hitap edecek yatırımın son aşamasına gelinmiş olup kısa süre içerisinde hizmete hazır hale gelecektir” denildi. 

 

Turgut Reis’te çalışmalar devam ediyor 

İl Özel İdaresi açıklamasında, Turgut Reis Ortaokulu yapımı ile ilgili olarak da bilgiler verildi. İl Özel İdaresi açıklamasında; “İlimiz, Barbaros Mahallesi, 329 ada, 1 parselde, mülkiyeti Çanakkale İl Özel İdaresi’ne ait araziye yapılması planlanan Turgut Reis Ortaokulu 16 derslikli olarak projelendirilmiştir. Sözleşme bedeli 3 milyon 677 bin TL olan projenin iş seviyesi yüzde 10’dur. Zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanan okul inşaatının, giriş kat beton imalat hazırlıkları başlamıştır. İl merkezinde önemli bir eğitim birimi olarak faaliyet gösterecek olan Turgut Reis Ortaokulu’nun biran önce eğitim faaliyetine kazandırılması için Çanakkale İl Özel İdaresi teknik personellerince inşaat çalışmaları hızla devam ettirilmektedir. Zemin güçlendirme sonrası, daha hızlı ilerleyeceği düşünülen projemiz önümüzdeki yıl, eğitim dönemine yetiştirilmesi planlanmaktadır” denildi.  



Çanakkale Olay


Geri Dön