28 / 03 / 2024

Çanakkale'ye kütüphane ve sosyal tesis yapılacak!

Çanakkale'ye kütüphane ve sosyal tesis yapılacak!

Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı, tatile girmeden önceki son toplantısını yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantının gündeminde 19 madde vardı.




Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısı, tatile girmeden önceki son toplantısını yaptı. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantının gündeminde 19 madde vardı. 


Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısını yaptı. Temmuz avı toplantısında 19 madde görüşüldü. Meclisin görüştüğü ilk sekiz maddeler şöyle sıralandı; Açılış, Yoklama, Almanya Parlamentosu Soykırım tasarısı ile ilgili önerge, Çevre ile ilgili bilgilendirme, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne görevlendirme, Çevre Temizliği Çöp Toplama ve Taşıma Hizmeti hakkında, Sınırlı Sorumlu 18 Nolıı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifinin zam talebi, Norm Kadro değişiklikleri. Diğer 11 maddeler ise imar planı değişikliği maddeleriydi.

 

Ülgür Gökhan Başkanlığındaki Çanakkale Belediye Meclis toplantısında gündem dışı olarak, Belediye sosyal tesisleri ve arkasındaki Mehmet Akif Ersoy Kütüphane ile ilgili ortak bir proje çalışmasıyla ilgili sunum yapıldı. 


Başkan Gökhan proje ile ilgili, bunun bir ön değerlendirme ve fikir edinmek için yapılan bir çalışma olduğunu söyledi. Bunun bir nihai bir proje olmadığını sadece fikir edinip tartışmak için oluşturulan bir bilgilendirme sunumu olduğunu belirtti. 


Sunumda aynı yer üzerinde yine kütüphane ve sosyal tesisin yapılacağı aynı tesis içinde hediyelik eşya yerlerinin de olacağı, modern ve büyük bir kütüphane yapılacağı, yapılan binalar arasında geçiş için köprüler kurulacağı, konferans ve kafeteryaların olacağı bilgileri aktarıldı. 


Başkan, "Kütüphane için 4 bin metrekare alana ihtiyaç vardır. Burada boş bir alanımız vardı ne yapacağımız konusunda düşünüyorduk. Binaların etrafında etkinlik alanlarının olması kütüphane kullanımını artırıyor. Burada otopark yapmak için bir kat aşağı ineceğiz. Bu bir proje değildir taslaktır" dedi.Görsel sunumlardan sonra meclis üyeleri görüşlerini dile getirdi. 

Çanakkale Belediye Başkam Ülgür Gökhan, 2, Bilişim başlarken üyelerden cep telefonlarını kapatması konusunda ricada bulundu. Başkan önceki gün Ankara'da olduğunu İller Bankasından Güzelyalı'nın atık suyla ilgili kredilerinin yüksek olduğunu belirterek, "İller Bankasında Çanakkale'nin kredisi çok yüksek. Ankara'da AKP Milletvekili Bülent Turan ı da ziyaret ettim. Çanakkale ile ilgili görüşmeler yaptık. Sonuçta konular listesi var, anladımki bildiği konuların hepsi yanlış. Tek tek konulan irdeledik. Şöyle bir karar aldık, bundan sonra buradan gidecek her haber ve sıkıntı bizim ve Turan a gidecek konulardan haberdar olacağız. Tabi bu iş bazılarını rahatsız edecek. Gazetelerde abuksubuk haberler çıkmayacak. Bir onay konusu vardı hemen onaylattı. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Siyasi farklılıklarımız olacaktır ama söz konusu memleket olunca öncelikle Çanakkale gelir. 


Aynı zamanda kentin gelişmesiyle ilgili her konuda diyalog halinde olacağız. Çok yararlı bir toplantı oldu. Hemen hemen her alanda görüş alışverişinde bulunduk" dedi. 


Başkan Gökhan Ülke gündemine değinirken terör olaylarını kınadı. Gökhan, "Kanlı ve gözyaşları içinde bir ay geride bıraktık. Her mecliste bunu yaşamak artık bana gerçekten can sıkıntısı veriyor. 


Son olarak Atatürk Havalimanında olan terör saldırısı, zafiyet yoktur diyorlar bunu anlamış değilim. Hem polislerimiz, hem askerlerimiz, hem vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara geçmiş olsıın dileklerimi iletiyorum'' diye konuştu. 


Eknıek zammı konusuna da değinen başkan Gökhan, "Biliyorsunuz ekmek fıyatlandırmasım iki kurum yapıyor, ÇTSO ve esnaf odası veriyor. Biri gidip ÇTSO dan ekmek zammı istemiş. Esnaf başkanın haberi yok bundan. İtiraz kurumu olarak biz itiraz ettik. Yüzde 25 zam büyük zam. Tartışmış ve bir karar alınmış, böyle bir karar alamaz, bu komisyon karar alma yetkisi yoktur. Biz bunu mahkemeye taşıdık. Ekmek fiyatı bir lira olarak satılmaya devam ediyor. ÇTSO böyle bir karar almış olabilir, bizde buna saygı duyarız, ama itiraz etme hakkımız da var. Bir fiyat belirlenecekse her iki kurum birlikte karar vermelidirler  dedi. 


Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Temmuz ayı meclis toplantısında konuşmasında kabotaj bayramım kutlarken, 23 yıl önce Sivas katliamını yapan]an da lanetlerken, "Bugün 1 Temmuz kabotaj bayramımız. Denizcilerimizin bayramını kutluyoruz. 2 Temmuz Sivas katliamının 23 yılı. Ben bunları lanetliyorum. İnsanları öldürmeye yönelik tavır ve davranışları lanetliyorum" ifadelerini kullandı. 


Başkan Gökhan konuşmasının devamında, her şeyin meclis gündemine getirilmesine hiç gerek olmadığını belirterek, "Benim sizden bir ricam var, size gelen herhangi bir konu size gelirse önce bir araştınn. Her şeyi meclise taşımaya gerek yok, kirli çamaşırlarımızı ulu orta yere dökmeyelim, sonra o çamaşırlarımızın kirli olmadığı ortaya çıkıyor, çamaşırlar ortada kalıyor" diye konuştu. Temmuz ayı toplantısının ardından Belediye Meclisi iki ay tatile girdi.


Çanakkale Haber 


Geri Dön